by klasikko in
Premier League

Terdapat beberapa minat terhadap jeneral tengah Brighton and Hove Albion, Moises Caicedo.

Namun Seagulls mungkin akan meletakkan harga yang tinggi kepada pemain mereka untuk berpindah.

Dengan Roberto De Zerbi sudah kehilangan Alexis Mac Allister kepada Liverpool, sebarang perjanjian untuk Caicedo mungkin akan menjadi ‘harga terbaik’ untuk kelab bersetuju bagi menjualnya.

Perkara itu nampaknya akan berlaku pada waktu terdekat selepas menerima minat dari kedua-dua Chelsea dan Arsenal.

Seorang wartawan yang tidak terlalu kagum dengan bayaran yang disebut-sebut untuk pemain berusia 21 tahun itu ialah pakar perpindahan, Dean Jones.

“Saya fikir, pertama sekali, kami telah belajar bahawa anda perlu melayan Brighton dengan hormat dan sudah tentu tidak memburukkan keadaan dengan datang dengan tawaran yang anda tahu tidak akan diterima.

“Itulah pelajaran pertama yang perlu dipelajari bersama Brighton ,” katanya kepada Give Me Sport.

“£100 juta adalah terlalu banyak, ia terlalu banyak. Ini adalah pemain yang baru saja menmpuh satu musim penuh dalam Liga Perdana.

Walaupun yuran perpindahan secara amnya meningkat secara mendadak sejak beberapa tahun kebelakangan ini, lambat laun peraturan perlu dilakukan.

Jones mempunyai alasan yang sah dengan pendapatnya tentang Caicedo dan peningkatan yang luar biasa yang Brighton inginkan dalam pelaburan mereka.

Isu untuk pemain itu sekarang, selepas dia kelihatan menolak tawarab Arsenal, adalah sama ada Chelsea sanggup membayar angka yang melambung tinggi untuknya.

“Sungguh keterlaluan bahawa anda akan membelanjakan £100 juta untuk pemain yang dua tahun lalu dengan harga £4 juta sahaja.”

Dengan begitu ramai pemain yang keluar dari pintu keluar di Stamford Bridge, kelab itu berkemungkinan mempunyai simpanan yang mencukupi untuk memenuhi sebarang tuntutan kewangan.

Tetapi seseorang perlu mempersoalkan kesahihan tawaran sedemikian berdasarkan keadaan.

Jika The Blues benar-benar sanggup membayar wang seperti itu, pastinya Declan Rice dari West Ham juga perlu dibawa perbincangan.

Share Post:

Related Posts