by klasikko in
Premier League

Tidak lama sebelum ini, tiada siapa yang dapat melepasi kekentalan Virgil van Dijk dari Liverpool.

Bek Belanda yang disanjung tinggi itu adalah salah seorang arkitek pasukan The Reds yang berarak gemilang untuk merebut gelaran Premier League dan Liga Juara-Juara.

Bagaimanapun, dia bukan sama lagi seperti dulu serta sukar untuk berhujah menentang van Dijk sebagai punca kepada beberapa gol yang dibolosi.

Jurgen Klopp jelas tidak berminat untuk memberinya sepakan di bahagian belakang dengan meletakkannya di bangku simpanan, lebih suka menggilirkan pemain lain untuk bergandingan dengan pemain Belanda itu.

Prestasi buruknya – dengan hanya 12 terjahan musim ini, dia berada di tangga ke-243 dalam senarai teratas Inggeris mengikut laman web rasmi Premier League.

Ianya telah menarik pandangan dari legenda Belanda, Wesley Sneijder yang menjadi salah satu suara yang paling lantang.

Pandangan polarisasinya juga nampaknya telah mengecewakan pemain Liverpool itu kerana dia langsung tidak mengendahkan rakan senegaranya ketika anugerah ‘The Best’ FIFA yang berlangsung awal minggu ini.

“FIFA Terbaik? Seronok, seronok dapat melihat muka lama lagi,” kata Sneijder kepada Vandaag Inside.

“Saya berjumpa juga dengan Messi selepas sekian lama. Saya melihat Virgil van Dijk juga, tetapi dari jauh, saya rasa dia tidak begitu gembira kerana saya telah mengkritiknya.

“Dia tidak datang berjumpa dengan saya. Dia tidak boleh menerima kritikan.”

Cara terbaik untuk Van Dijk menjawab segala kritikan Sneijder adalah persembahannya di atas padang.

Membawa Liverpool memenangi beberapa trofi dalam kempen 2023/24 seharusnya menyaksikan van Dijk mampu berdiri dengan bangga semula.

Share Post:

Related Posts