by Azhan Mohi in
UEFA Champions League

Arsene Wenger percaya Mohamed Salah dan Sadio Mane kurang kepercayaan semasa kekalahan final Liga Juara-Juara Liverpool kepada Real Madrid.

Pasukan Jurgen Klopp tumbang pada halangan terakhir di Stade de France pada petang Sabtu ketika jaringan Vinicius Junior mengesahkan kemenangan 1-0 untuk Madrid.

Liverpool melakukan 24 percubaan ke gawang Madrid dan juara Sepanyol itu memerlukan persembahan cemerlang daripada Thibaut Courtois untuk mengekalkan rekod bersih.

Tetapi Wenger percaya kedua-dua Salah dan Mane memandang rendah terhadap anak buah Carlo Ancelotti.

“Saya ingin memberi sedikit kredit kepada Liverpool,” kata Wenger dalam analisis selepas perlawanan bersama beIN Sports.

“Mereka telah berjuang untuk semua trofi yang mereka boleh pergi dan mereka hanya gagal dengan dua yang terbesar dengan hanya satu ela, mereka juga luar biasa.

“Saya tertanya-tanya selepas menonton perlawanan itu jika kekecewaan minggu lalu, dikalahkan [untuk kejuaraan liga] dalam perlawanan terakhir musim ini telah menurunkan tahap keyakinan.

“Anda juga merasakan Salah, Mane, pemain yang membuat perbezaan, tidak mempunyai kecergasan yang sama, kepercayaan yang sama bahawa mereka boleh membuat perubahan.

“Secara keseluruhannya mereka gagal, kita mesti jujur, kerana Courtois.

“Saya merasakan pada satu peringkat bahawa jika Liverpool kembali kepada 1-1 mereka akan kembali dan memenangi perlawanan.

“Tetapi mereka tidak pernah menjumpai detik istimewa itu di mana mereka boleh menghabiskan peluang mereka, dan banyak perkara itu bergantung kepada Courtois.”

Share Post:

Related Posts