by Azhan Mohi in
Premier League

Beribu-ribu penyokong Manchester United kekal di tempat duduk mereka selepas kemenangan ke atas Nottingham Forest sebagai protes terhadap keluarga Glazer.

Menjelang pertembungan Liga pada Sabtu, Kumpulan 1958 menggesa penyokong untuk kekal di Old Trafford untuk memberi isyarat tentangan berterusan mereka terhadap pemilikan kelab itu.

Dan berikutan kemenangan dramatik United 3-2 ke atas Forest, itulah yang berlaku, dengan beribu-ribu masih berada di stadium lama selepas wisel sepenuh masa dibunyikan.

Seperti yang telah menjadi kebiasaan, laungan “Kami mahu Glazers keluar” boleh didengari dengan kuat dan jelas ketika pemain itu menuruni terowong dan diteruskan untuk baki protes.

Sejak November lalu, Glazers telah mempertimbangkan untuk menjual kelab itu dengan jurubank Qatar Sheikh Jassim dilaporkan menerima tawaran £6 bilionnya dalam beberapa hari lepas.

Walau bagaimanapun, peminat boleh difahamkan berang mengenai berapa lama perbincangan pengambilalihan telah diambil, dan sudah tentu tiada jaminan apa-apa pun bahawa penjualan itu benar-benar akan berlaku.

Share Post:

Related Posts