by Azhan Mohi in
Premier League

Jose Mourinho mencetuskan panas hati dikalangan penyokong Liverpool pada hari ulang tahun memori terkenal Steven Gerrard yang tergelincir menentang Chelsea.

Demba Ba memanfaatkan kesilapan Gerrard untuk membantu menjamin kemenangan Mourinho dari Chelsea di Anfield, yang mengakhiri harapan gelaran Premier League Liverpool pada tahun 2014.

Ketika perlawanan, Mourinho juga bertembung dengan Gerrard ketika dia menolak untuk memberikan bola kembali kepada kapten Liverpool di bangku simpanan Chelsea.

Dan pada hari Selasa, Mourinho menjelaskan rancangan permainan Chelsea untuk memastikan Liverpool kalah dalam perebutan gelaran liga ketika musim tersebut.

Menyiarkan di Instagram, Mourinho menggunakan gambar dirinya menyimpan bola dari Gerrard bersama dengan kapsyen: ‘Anfield, 27 April 2014. Penguasaan bola.’

Ketika perlawanan tersebut, Chelsea merupakan antara pasukan dalam kedudukan empat teratas liga dan hanya memiliki 27 peratus penguasaan bola dalam perlawanan menentang Liverpool itu.

Bercakap mengenai insiden tergelincir, Gerrard mengakui pada tahun 2019 bahawa kejadian itu masih bermain di fikirannya. “Luka ini terbuka sejak pengalaman itu,” kata Gerrard.

“Saya tidak pasti ia akan ditutup kerana saya tidak dapat mengubah pengalaman itu. Itu tidak mempengaruhi perasaan saya terhadap apa yang saya cari sekarang.

“Saya tidak membuat saya tergila-gila. Pada masa yang sama, ia adalah tahun yang sangat besar. Itulah piala yang menghindarkan saya. Saya akan selalu melihat ke belakang dan berharap ia berbeza.

Share Post:

Related Posts