by klasikko in
Premier League

Raphael Varane terpaksa dikeluarkan kerana tercedera pada separuh masa kedua dalam pertembungan Manchester United dengan Chelsea.

Pemain Perancis itu cemerlang di bek tengah bersama Lisandro Martinez, mengekalkan lima rekod bersih dalam tujuh penampilan.

Tetapi sejam sebelum aksi di Stamford Bridge dengan kedudukan terikat 0-0, bekas pemain Real Madrid itu rebah ke padang selepas ditembusi Pierre-Emerick Aubameyang.

Pada mulanya, ia kelihatan seolah-olah Varane hanya merebahkan badan dalam percubaan untuk memintas bola, namun reaksinya di atas padang adalah satu kesakitan yang benar.

Pertahanan itu kekal rebah di atas padang dan selepas cuba bangkit, dia sedikit beremosi sambil ditenangkan rakannya yang lain.

Memandangkan Varane telah mengalami beberapa siri kecederaan sejak kebelakangan ini, dia mungkin sedar bahawa dia mengalami kecederaan yang serius.

Penyertaan Varane di Piala Dunia Qatar bulan depan kini mungkin terancam.

Varane berlinang air mata dan juga meluahkan kekecewaannya ketika dia berjalan mengelilingi padang yang diapit oleh staf perubatan United.

Hakikatnya, dia meninggalkan padang tanpa memerlukan pengusung yang juga adalah salah satu berita gembira, tetapi ia masih menjadi situasi yang amat membimbangkan bagi United dan pasukan kebangsaan Perancis.

Varane digantikan oleh Victor Lindelof, yang amat mendahagakan masa permainan musim ini.

Berbalik pada permainan di Barat London, The Blues dan Red Devils terikat 1-1 selepas jaringan penalti Jorginho dan tandukan lewat Casemiro.

Share Post:

Related Posts