by Azhan Mohi in
Premier League

Pertahanan kiri Liverpool, Andrew Robertson terpaksa dikeluarkan ketika perlawanan persahabatan antara Liverpool dan Athletic Bilbao pada Ahad.

Tidak lama sebelum separuh masa, pemain antarabangsa Scotland itu terpaksa dikeluarkan dari padang setelah cedera di pergelangan kaki kanannya ketika menyekat serangan dan digantikan oleh Owen Beck.

Situasi Robertson itu sudah semestinya memeningkan kepala pengurus Liverpool, Jürgen Klopp apatah lagi saingan Premier League bakal membuka tirai hujung minggu nanti.

Bercakap selepas perlawanan, Klopp berkata: “Kami tidak tahu pada masa ini betapa seriusnya. Itu sangat menyakitkan.

“Rasa sakit sudah selesai tetapi kita tidak dapat mengatakan apa-apa tanpa penilaian lebih lanjut esok. Dia akan menjalani pemeriksaan dan kemudian kita akan mengetahui lebih lanjut.”

Musim lepas Liverpool agak bergelut di barisan pertahanan selepas kecederaan menimpa pemain utama mereka di posisi tersebut iaitu Virgil Van Dijk, Joe Gomez dan Joel Matip.

Robertson, bagaimanapun, menjadi tonggak penting untuk The Reds ketika mereka masuk ke tempat Liga Juara-Juara pada akhir kempen musim lalu.

Memang, kawasan bek kiri adalah kawasan di mana dianggap kekurangan di Anfield, dengan Kostas Tsimikas memberikan persaingan untuk pemain antarabangsa Scotland di zon itu.

Share Post:

Related Posts