by Azhan Mohi in
Premier League

Thomas Tuhcel telah mengesahkan bahawa Marcos Alonso telah meminta untuk meninggalkan Chelsea untuk melengkapkan perpindahan ke Barcelona.

Kelab Sepanyol itu telah cuba menandatangani kedua-dua Alonso dan Cesar Azpilicueta pada musim panas ini, namun, kapten Chelsea itu telah memilih untuk kekal di Stamford Bridge dan menandatangani perjanjian baru dua tahun dengan kelab itu minggu ini.

Barca terus mara ke hadapan dengan perpindahan untuk Alonso dan bek kiri itu disisihkan daripada skuad hari perlawanan Chelsea untuk kemenangan mereka ke atas Everton pada hari Sabtu.

Ketika ditanya sama ada ketiadaan Alonso dikaitkan dengan keinginannya untuk menyertai Barcelona, ​​Tuchel menjawab: “Itulah keadaannya.

“Dia cuba untuk pergi dan kami bersetuju dengan hasrat ini, dan itulah sebabnya ia tidak masuk akal untuk dia berada di atas padang hari ini.

“Dia akan berada di atas padang jika tidak. Dalam keadaan ini ia adalah perkara yang betul untuk dilakukan.”

Chelsea memastikan kemenangan 1-0 hasil sepakan penalti Jorginho pada separuh masa pertama tetapi selepas perlawanan itu Tuchel memuji persembahan Thiago Silva, dengan pemain berusia 37 tahun itu mempamerkan aksi mengagumkan di Goodison Park.

“Mungkin saya tidak pernah bekerja dengan pemain secara umum pada usia itu, jadi dia adalah pemain paling cergas yang pernah saya latih pada usia itu.

“Secara umumnya, ketiga-tiga pemain kami di tiga belakang berusia tiga puluhan, dua nombor enam berusia tiga puluhan, dan kami dapat melihat bahawa kami bergelut sedikit secara fizikal pada penghujung perlawanan.

“Kami perlu meningkatkan tahap fizikal kami dan kami akan bertambah baik. Kami boleh yakin kami akan bertambah baik dan kami akan melakukannya.

“Thiago adalah kunci, pemain utama di bahagian tengah pertahanan sekarang tetapi kami perlu bergerak ke atas bola, bukan dari bola, untuk melabur lebih banyak secara fizikal dengan lebih banyak larian. Itu akan datang dengan lebih banyak latihan dan lebih banyak permainan.”

Share Post:

Related Posts