by Azhan Mohi in
Premier League

Thomas Tuchel telah mengambil keputusan untuk mengurangkan saiz skuad pasukan utama Chelsea yang sedang dalam jelajah pramusim ke Amerika dan menjelaskan kepulangan Amrando Broja ke England.

The Blues memulakan jadual musim panas mereka dengan kemenangan 2-1 ke atas Club America pada hujung minggu dan kembali beraksi menentang Charlotte pada hari Khamis dalam perlawanan yang boleh menampilkan pemain baru Raheem Sterling, serta Kalidou Koulibaly.

Chelsea, bagaimanapun, akan beraksi tanpa Armando Broja, yang telah pulang, bersama Tino Anjorin, manakala Billy Gilmour dan Harvey Vale akan bergabung dengan Chelsea B23 tahun, yang juga sedang bersiap untuk kempen akan datang di Amerika Syarikat.

Broja mempamerkan aksi mengagumkan semasa dipinjamkan ke Southampton musim lalu tetapi peluangnya untuk bola sepak pasukan utama di Stamford Bridge kekal terhad, walaupun selepas pemergian Romelu Lukaku.

Pemain antarabangsa Albania itu kelihatan ditakdirkan untuk menyertai West Ham dalam perjanjian £30 juta, tetapi Tuchel menjelaskan pemergiannya dari kem latihan adalah berkaitan kecederaan.

“Armando terpaksa pulang, dia mengalami sedikit kecederaan dalam latihan,” pengurus Chelsea itu mengesahkan.

“Buku lalinya sedikit sakit dan dia memerlukan pemeriksaan dan rawatan lanjut di London.

“Ia tidak masuk akal untuk hanya mempunyai dia sebagai pemain tambahan kerana kami memerlukan semua kapasiti rawatan untuk pemain yang sebenarnya cergas dan di atas padang.

“Jadi cara terbaik untuk dia mendapatkan layanan terbaik dan secepat mungkin kembali ke padang adalah berlepas ke London.”

Anjorin, yang menghabiskan musim lalu di Spartak Moscow dan Huddersfield, bersedia untuk satu lagi tempoh pinjaman, manakala rancangan jangka pendek untuk Gilmour dan Harvey Vale masih belum ditentukan.

Menjelaskan keputusan untuk menghantar dua pemain muda berbakat itu untuk berlatih dengan Bawah 23 tahun, Tuchel berkata: “Saya sangat suka jika semua orang berada di sini.

“Tino, Harvey dan Billy telah berlatih pada tahap yang sangat tinggi dan ia juga bagus untuk melihat mereka dalam beberapa perlawanan.

“Tetapi pada akhirnya kami terpaksa mengambil keputusan untuk mengekalkan kualiti yang tinggi dalam latihan jadi kami memutuskan untuk 24 pemain secara maksimum dan itulah sebabnya kami menjadi lebih kecil.”

Share Post:

Related Posts