by Azhan Mohi in
Premier League

Thomas Tuchel telah mengecilkan peluang Chelsea untuk mendapatkan penyerang baru seperti Robert Lewandowski tetapi percaya penyerang Bayern Munich itu adalah antara pemain No.9 terbaik di dunia.

Chelsea mungkin berada dalam pasaran untuk penyerang baharu musim panas ini selepas pemergian Romelu Lukaku ke Inter.

Tuchel telah menolak peluang untuk menandatangani Cristiano Ronaldo, yang berminat untuk meninggalkan Manchester United pada musim panas ini.

Sementara itu, Lewandowski masih mendesak untuk berpindah ke Barcelona tetapi Bayern bertegas bahawa pemain antarabangsa Poland itu, yang menjaringkan 50 gol dalam semua pertandingan musim lalu, tidak akan dijual.

Chelsea juga telah dikaitkan dengan perpindahan untuk Lewandowski jika Barcelona gagal mencapai persetujuan dengan Bayern tetapi Tuchel tidak yakin untuk mendapatkan perjanjian untuk pemain berusia 33 tahun itu.

Tambah Tuchel lagi, keutamaan kelab itu sekarang ialah pemain pertahanan dan bukan penyerang memandangkan prioriti utama mereka di bahagian serangan iaitu Raheem Sterling sudah menyertai kelab itu.

Jadi ia mungkin sebab utama mengapa Tuchel menolak peluang mendapatkan Cristiano Ronaldo.

“Saya tidak fikir kami mempunyai peluang untuk Lewandowski tetapi jika ada peluang, dia adalah antara pemain No.9 terbaik,” kata Tuchel kepada The Telegraph.

“Ia membuatkan saya sangat, sangat gembira dan dari situ kami sangat fleksibel. Ancaman gol kita sepatutnya cukup sekarang.

“Jika kita fikir sesuatu yang gila muncul yang kita tidak nampak, mungkin kita akan terlibat, mungkin tidak.

“Saya tidak akan menolak untuk menandatangani penyerang lain, tetapi ia bukan keutamaan kami. Keutamaan sekarang adalah pertahanan kami, ia bukan rahsia.

“Kami kehilangan pemain terbaik dan jadi sekarang kami perlu menggantikan mereka.”

Share Post:

Related Posts