by Azhan Mohi in
Premier League

Timo Werner berkata dia kehilangan kegembiraan bermain bola sepak semasa tempoh terakhirnya di Chelsea dan berkata taktik Thomas Tuchel sebahagiannya menjadi punca dia keluar dari kelab.

Pemain Jerman itu menyertai semula RB Leipzig awal bulan ini selepas dua tahun berkhidmat di barat London.

Werner berjaya menjaringkan 23 gol dalam 89 penampilan untuk The Blues tetapi dia hilang keyakinan semasa musim kedua di Stamford Bridge dan menjadi figura yang terpinggir di bawah Tuchel.

Pemain antarabangsa Jerman itu tahu masanya di kelab itu sudah tamat berikutan ketibaan Raheem Sterling dari Manchester City dan walaupun Manchester United menunjukkan minat kepadanya, Werner memilih untuk kembali ke Leipzig.

Di Leipzig, Werner mencipta namanya, menjaringkan 95 gol dalam 159 penampilan untuk pasukan Jerman itu sebagai penyerang yang unggul.

“Bagi saya, keseronokan bermain bola sepak adalah di latar depan,” katanya kepada podcast Einfach mal Luppen.

“Sudah tentu, saya mempunyai kejayaan besar di Chelsea, tetapi keseronokan itu sedikit hilang pada akhirnya kerana saya tidak bermain secara teratur lagi.

“Saya rasa sistem permainan jurulatih tidak sesuai dengan saya dengan sempurna. Itulah sebabnya jelas kepada saya bahawa saya mahu mengambil langkah baharu. Saya berada pada usia di mana saya mahu bermain seberapa banyak yang saya boleh.

“Saya benar-benar merasai kejayaan yang sangat hebat dengan Chelsea – yang terbaik dalam kerjaya saya. Ia akan sentiasa menjadi kelab yang istimewa untuk saya. Saya juga akan terus berhubung dengan ramai pemain daripada pasukan itu.”

Romelu Lukaku dibenarkan kembali ke Inter Milan selepas musim mengecewakannya di Stamford Bridge.

Chelsea telah mengadakan perbincangan dengan Barcelona mengenai Pierre-Emerick Aubameyang dan pasukan Catalan itu sedang mencari sekitar £33 juta untuk bekas kapten Arsenal itu.

Share Post:

Related Posts