by klasikko in
Premier League

Kieran Trippier menegaskan bahawa pemain sasaran Chelsea dan Arsenal, Declan Rice lebih baik daripada Casemiro dan Thomas Partey.

Rice telah menjadi tulang belakang untuk West Ham musim ini walaupun persembahan mereka mengecewakan.

Pemain England itu tetap setia kepada kelab yang membawanya melalui akademi setakat ini, tetapi ramai membayangkan akan ada masanya dia mahu menyertai kelab peringkat Liga Juara-Juara.

Ada laporan menyebut Chelsea dan Arsenal kedua-duanya berminat untuk menandatangani Rice, dengan menjadi pilihan untuk mendapatkan tandatangannya.

Peminat Arsenal mungkin tertanya-tanya mengapa Rice menjadi sasaran selepas melihat persembahan Partey dan Granit Xhaka musim ini.

Tetapi rakan sepasukan England, Trippier menegaskan bahawa Rice lebih baik bukan sahaja Partey tetapi juga pemain tengah Manchester United, Casemiro.

“Declan. Declan sukar dipercayai. Saya tidak tahu sama ada kamu menonton perlawanan itu ketika [Newcastle] bermain West Ham.

“Tetapi kebijaksanaannya, cara dia memecahkan permainan serta bagaimana dia membawa bola dan betapa hebatnya dia.

“Sukar dipercayai, mungkin salah seorang yang terbaik di dunia dalam apa yang dia lakukan,” kata Trippier bercakap kepada Rio Ferdinand di saluran Youtube Vibe with Five.

Trippier kemudian ditanya sama ada dia akan memilih Rice atau Casemiro dan ia adalah jawapan yang serupa.

“Ya. Sebagai pembela seperti saya atau kamu sendiri, kamu menghargai Michael Carrick, atau apa yang Declan lakukan.

“Jadi ia menjadikan kerja kita lebih mudah apabila mereka hanya melakukan segala-galanya.

“Jangan salah faham, Casemiro, trofi yang dimenanginya, Liga Juara-Juara, dia pemain bertaraf dunia, tetapi jika kita bercakap sekarang, Declan adalah luar biasa,” tambah Trippier.

Partey, Casemiro dan Rice adalah tiga daripada pemain tengah terbaik dalam bola sepak dunia hari ini.

Ramai mungkin boleh berhujah, tetapi dengan lebih banyak masa dalam kariernya, Rice boleh mengatasi Partey dan Casemiro pada beberapa tahun akan datang.

Share Post:

Related Posts