by Azhan Mohi in
Premier League

Thomas Tuchel telah membayangkan bahawa prestasi Trevoh Chalobah setakat musim ini mungkin telah mengubah rancangan perpindahan Januari kelab itu.

Selepas menghabiskan tiga musim terakhir secara pinjaman di Ipswich, Huddersfield dan Lorient masing-masing, Chalobah diberi peluang untuk menarik perhatian Tuchel semasa pramusim musim panas ini.

Graduan akademi itu sejak itu membuat 10 penampilan dalam semua pertandingan untuk kelab barat London itu setakat musim ini, termasuk enam dalam Liga.

Awal minggu ini, Chalobah telah diberi ganjaran kontrak jangka panjang baharu yang menyaksikan dia melanjutkan tempohnya di Stamford Bridge sehingga 2026.

Chelsea berada dalam pasaran untuk pemain pertahanan lain pada musim panas, dengan bidaan untuk pertahanan tengah Sevilla Jules Kounde gagal kerana kegagalan untuk bersetuju dengan bayaran untuk pemain antarabangsa Perancis itu.

The Blues dijangka memperbaharui minat mereka terhadap Kounde pada Januari, tetapi Tuchel kini telah menimbulkan keraguan mengenai kemungkinan perpindahan untuk pemain berusia 22 tahun itu.

“Saya rasa setiap tempoh perpindahan anda perlu menilai semula kerana anda tidak boleh mengatakan apa yang kami mahu pada musim panas yang kami lakukan pada musim sejuk atau musim panas akan datang. Ia bukan seperti ini,” katanya.

“Pendapat anda berubah, pemain berubah, anda mempunyai perkembangan dalam kumpulan. Anda mempunyai suasana yang anda bina, anda melihat siapa yang benar-benar boleh dipercayai dan hubungan ini membina dan mencipta sesuatu yang istimewa, mudah-mudahan, dalam kumpulan.

“Jadi anda tidak boleh mengatakan apa yang kami cuba pada musim panas tidak berlaku jadi kami akan mencuba lagi dengan pasti pada musim sejuk.

“Kadang-kadang ia seperti ini jika kita melihat keperluan yang sama, tetapi jelas Trevoh kini berada di sini bersama kami dan dia layak berada di sini bersama kami. Ia tiada kena mengena sama ada kami boleh menandatangani pemain pertahanan tengah lain atau tidak.

“Tetapi dia berkembang. Tanggungjawab itu lebih banyak di bahunya dan dia boleh menanganinya setakat ini dengan cara yang sangat mengagumkan.

“Ini adalah situasi dan ia mempunyai kesan ke atas keputusan kami seterusnya dalam tempoh perpindahan seterusnya. Selalu macam ni.”

Chelsea, diikat Burnley dengan keputusan 1-1 dalam perlawanan di Stamford Bridge pada hari Sabtu.

Share Post:

Related Posts