by Azhan Mohi in
Premier League

Ivan Toney bertegas bahawa kegagalan disenaraikan di Piala Dunia untuk England tidak memberikannya motivasi tambahan selepas menjaringkan dua gol dalam kemenangan 2-1 Brentford ke atas Manchester City.

The Bees mengejutkan Etihad dengan kemenangan 90+8 minit ke atas Citizens pada hari Sabtu, hanya dua hari selepas Toney gagal berada dalam 26 pemain skuad Gareth Southgate untuk Qatar 2022.

Toney yang tidak mempunyai kap telah berada dalam prestasi cemerlang pada 2022, dengan 10 gol setakat ini di Liga – hanya Erling Haaland dan Harry Kane yang mempunyai lebih banyak gol.

Callum Wilson dari Newcastle telah dipilih, tetapi dengan dua golnya menentang City akan timbul persoalan sama ada Southgate membuat pilihan yang tepat.

Tetapi apabila ditanya sama ada tidak dipilih England telah membuatkan dia lebih berazam untuk membuktikan sesuatu di atas padang, pemain berusia 26 tahun itu menegaskan perkara itu jauh dari kes itu.

“Dengar, satu-satunya perkara adalah untuk terus melakukan yang terbaik, terus melakukan yang terbaik, terus melakukan yang terbaik untuk pasukan dan anda tidak pernah tahu apa yang boleh berlaku,” Toney memberitahu BT Sport.

“Jelas sekali kekecewaan [terhadap England], tetapi saya tahu apa yang saya mampu. Saya tidak akan membiarkannya mengecewakan saya, saya akan teruskan dan terus melakukannya dengan baik untuk Brentford.

“Motivasi datang daripada pemain di bilik persalinan, dan peminat kami bekerja keras dan itu sahaja yang boleh kami lakukan.”

Ini hanya kekalahan kedua City musim ini dan ia bermakna menjelang rehat Piala Dunia, dan sememangnya Krismas, Arsenal akan berada di puncak carta.

Share Post:

Related Posts