by Azhan Mohi in
Premier League

Erik ten Hag telah merungut tiga keputusan pengadil yang dia rasa merugikan Manchester United menentang Arsenal.

United tewas 3-1 di Emirates pada hari Ahad dengan Declan Rice dan Gabriel Jesus kedua-duanya menjaringkan gol pada masa kecederaan untuk memastikan kemenangan dramatik.

Pelawat menyangka mereka telah merampas kemenangan itu sendiri dengan Alejandro Garnacho menjaringkan gol selepas 87 minit, namun golnya dibatalkan kerana ofsaid yang menyebabkan kemarahan sepuluh Hag.

Beberapa saat sebelum itu, pemain musim panas, Rasmus Hojlund jatuh di dalam kotak di bawah tekanan dari pertahanan Arsenal, Gabriel Magalhaes dengan bos United itu bertegas penalti sepatutnya diberikan.

Dan untuk menambahkan lagi luka, Tem Hag yakin gol penentu Rice lima minit sebelum masa kecederaan tidak sepatutnya bertahan, menegaskan Johnny Evans telah dikasari ketika bola masuk ke dalam kotak ketika dia bergelut dengan Gabriel.

Bercakap kepada Sky Sports secara sepenuh masa, sepuluh Hag marah dengan tiga keputusan penting yang dia rasa bertentangan dengan pihaknya.

“Saya fikir kami bermain permainan yang sangat baik tetapi saya fikir semuanya bertentangan dengan kami” kata ten Hag. “Dengan sedikit lagi nasib kami memenangi permainan.

“Ia bukan ofsaid [untuk gol Garnacho]. Sudut yang salah. Ia adalah penalti ke atas Hojlund. Dan apabila kami melepaskan gol, ia adalah satu kekasaran terhadap Jonny Evans.

“Ia sangat jelas dan jelas. Tetapi ia adalah satu langkah ke hadapan dan saya gembira dengan persembahan itu.”

United sebelum itu mendahului menerusi Marcus Rashford hanya untuk disamakan kembali seminit kemudian oleh gol Martin Odegaard.

Bruno Fernandes berhadapan satu lagi kekalahan di jalan raya untuk pasukannya tetapi digalakkan oleh peningkatan yang dilihatnya di utara London.

“Ia sentiasa sukar untuk kehilangan cara kami kalah. Kami melepaskan gol lewat selepas cuba mendapatkan keputusan seri,” kata Fernandes.

“Mereka adalah pasukan yang bagus, mereka mencipta banyak masalah untuk kami. Ia adalah permainan yang baik untuk kedua-dua pasukan tetapi mereka mendapat mata pada akhirnya.

“Saya merasakan permainan ini seimbang. Mereka mempunyai beberapa mantra pada bola tetapi kami mahu mereka mempunyai itu, kami tahu kami boleh mencipta bahaya di gerakan balas.

“Begitulah, jika ia ofsaid kita tidak boleh melakukannya. Ia adalah permainan yang bagus, saya kecewa dengan keputusan itu, tetapi prestasi pasukan, semangat itu ada. Jika kami terus melakukan ini secara konsisten kami akan mendapat hasil.”

Share Post:

Related Posts