by Azhan Mohi in
UEFA Europa League

Gabriel Jesus adalah sebahagian daripada sesi latihan Arsenal pada hari Rabu tetapi Leandro Trossard adalah antara yang tidak hadir menjelang perlawanan Europa League dengan Sporting CP pada Khamis.

Pemain antarabangsa Brazil itu tidak beraksi untuk Arsenal sejak Piala Dunia selepas memerlukan pembedahan lutut pada Disember.

Bagaimanapun, pemain berusia 25 tahun itu kini hampir kembali apabila dia menyertai rakan sepasukan Arsenal untuk sesi latihan Rabu sebelum mereka pergi ke Lisbon.

Mikel Arteta berkemungkinan akan mengesahkan pada petang Rabu sama ada Jesus akan dapat bermain mana-mana bahagian perlawanan Europa mereka pada hari Khamis.

Tetapi pendahulu Liga itu bersedia tanpa Trossard, Eddie Nketiah dan Kieran Tierney untuk perjalanan ke Portugal.

Trossard telah dipaksa keluar pada separuh masa pertama kemenangan 3-2 Arsenal ke atas Bournemouth Sabtu lalu kerana kecederaan pangkal paha.

“Ia adalah kebimbangan,” kata Arteta mengenai Trossard selepas perlawanan.

“Dia datang kepada saya terus dan memberitahu saya dia tidak boleh meneruskan kerana dia merasakan sesuatu ketika dia menjejaki belakang selepas sepakan sudut.

“Kami perlu menilai dia dan melihat keadaannya.”

Nketiah pula terlepas kemenangan menentang Bournemouth kerana masalah buku lali dan tidak dapat berlatih pada hari Rabu.

Tierney, yang baru memulakan dua perlawanan untuk Arsenal pada 2023, juga akan terlepas lawatan ke Portugal kerana sakit.

Share Post:

Related Posts