by Azhan Mohi in
Premier League

Thiago Silva membalas kritikan penyokong Chelsea selepas kekalahan 1-0 kepada Nottingham Forest.

Skuad kendalian Mauricio Pochettino hanya mencatat satu kemenangan daripada empat perlawanan pembukaan Liga apabila jaringan Anthony Elanga pada separuh masa kedua membolehkan Forest menang 1-0 di Stamford Bridge pada hari Sabtu.

Pemain Chelsea diejek oleh penyokong mereka sendiri berikutan kekalahan mereka kepada Forest, manakala Thiago Silva dikritik kerana prestasinya dalam permainan.

Akaun peminat Chelsea di Instagram mencadangkan Pochettino harus menggugurkan Thiago Silva selepas rehat antarabangsa dan mendakwa pemain berusia 38 tahun itu ‘menjadi masalah’.

Catatan Instagram dari talkcfc_ berbunyi: “Ini tidak akan menjadi baik tetapi saya fikir sudah tiba masanya untuk menggugurkan Thiago Silva.

“Bermain dengannya menjadi masalah kerana kami perlu memainkan 5 bek untuk menyumbatnya.

“Bermain 4 di bahagian belakang akan membolehkan kami menjadi lebih baik ke hadapan dan saya tidak fikir kami akan menderita banyak di belakang.

“Tiada rasa tidak hormat kepada Thiago tetapi saya fikir kami lebih baik tanpa dia pada saat ini.”

Tetapi Thiago Silva mengambil endah tentang isu itu apabila dia menjawab: “Jika anda melihat dengan teliti pada permainan, kami bermain dengan barisan 4 kawan!

“Tetapi tidak ada masalah untuk menganggap bahawa saya juga bertanggungjawab atas kekalahan itu. Beri tekanan kepada saya. Tiada masalah semalam!”

https://www.instagram.com/p/CwtETnRtBnG/?igshid=MmU2YjMzNjRlOQ==

Sementara itu, Pochettino mempertahankan pemainnya selepas mereka diejek di luar padang semasa wisel penamat menentang Forest.

Ditanya sama ada dia bimbang dengan penyokong Chelsea yang mencemuh di Stamford Bridge, Pochettino berkata: “Anda boleh memahami orang yang datang dari masa lalu dan mahu melihat pasukan itu menang dan bermain dengan baik.

“Kami tidak bermain dengan hebat tetapi saya fikir persembahan itu tidak buruk. Jika kami menjaringkan gol dalam beberapa minit pertama, kami mempunyai dua peluang besar dan kami menjaringkan gol [untuk menjadikannya] 2-0, mungkin kami menamatkan dengan cara yang berbeza hari ini.

“Peminat mahu menang dan kami perlu memberi kemungkinan untuk mereka gembira, ya, kami perlu terus bekerja, kami perlu positif.

“Saya faham kami berada di Chelsea dan anda harus memenangi setiap perlawanan.”

Share Post:

Related Posts