by Azhan Mohi in
Premier League

Manchester United belum menandatangani Wout Weghorst tepat pada masanya untuk dia beraksi menentang Manchester City.

Weghorst dianggap telah menandatangani kontraknya di kelab itu tetapi United masih belum mengumumkan ketibaannya.

Bercakap pada sidang akhbar pada hari Jumaat sebelum perlawanan derby Manchester, ten Hag mengesahkan perjanjian hampir selesai tetapi tidak pada masanya untuk dia didaftarkan untuk sepak mula waktu makan tengah hari Sabtu.

“Kami hampir, dia tidak akan tersedia untuk esok[Sabtu],” kata ten Hag.

Kekurangan pilihan United di bahagian atas boleh diketengahkan lagi pada hari Sabtu dengan Anthony Martial diragui kecederaan menjelang kunjungan pasukan Pep Guardiola.

Sementara Marcus Rashford, yang telah menjaringkan tujuh gol sejak kembalinya bola sepak kelab, kini boleh mengetuai barisan menentang juara, Ten Hag berharap Weghorst boleh menawarkan pilihan lain tidak lama lagi dengan lawatan ke Crystal Palace pada hari Rabu.

“Semoga ia akan segera untuk kita, dia akan berada di sana,” tambah ten Hag.

Pemain antarabangsa Belanda itu bersedia untuk menjadi pemain kedua United pada jendela perpindahan Januari selepas Jack Butland, datang untuk menyediakan penyelesaian sementara kepada kekurangan penyerang United.

Pemain berusia 30 tahun itu menyertai Burnley pada Januari lalu tetapi berjaya hanya dua gol dalam 20 penampilan dengan Clarets tersingkir ke Kejohanan pada penghujung musim lalu.

Sejak itu dia telah menemui semula bentuk jaringannya di Beskitas, menjaringkan sembilan kali dalam 19 penampilan dengan United bersetuju dengan perjanjian pampasan dengan pihak Turki untuk membawanya ke Old Trafford.

United telah dihadkan kepada pembelian pinjaman bulan ini selepas membelanjakan lebih £200 juta pada jendela perpindahan musim panas.

Kelab itu juga berminat untuk mendapatkan Joao Felix tetapi enggan memenuhi tuntutan Atletico Madrid untuk bayaran pinjaman £9 juta, dengan pemain antarabangsa Portugal itu menyertai Chelsea minggu ini.

Share Post:

Related Posts