by Azhan Mohi in
Premier League

Erik ten Hag berkata dia tidak sabar untuk bekerja dengan Harry Maguire musim depan, menyifatkan pertahanan itu sebagai ‘pemain hebat’.

Kapten United itu mendapat kritikan hebat musim ini kerana prestasinya di bawah par malah ada desakan supaya dia dilucutkan jawatan kapten.

Ten Hag bakal memulakan kerjanya di Old Trafford, dengan pemain seperti Paul Pogba, Jesse Lingard, Edinson Cavani, Juan Mata dan Nemanja Matic bersedia untuk meninggalkan kelab secara percuma sebelum pengurus Belanda itu boleh menambah skuadnya.

Dia sudah mempunyai idea sendiri tentang di mana skuad mesti diperkukuhkan, dengan pertahanan tengah, bek kanan, pemain tengah dan penyerang semua keutamaan.

Tetapi Ten Hag telah mengesahkan bahawa Maguire adalah sebahagian daripada rancangannya walaupun dia memaparkan aksi hambar pada musim ini.

Ditanya sama ada Maguire akan mengekalkan jawatan kapten, Ten Hag berkata: “Saya perlu ulangi: musim depan adalah musim yang berbeza tetapi saya fikir dia melakukan kerja yang hebat, dia adalah pemain yang hebat.

“Dia telah mencapai banyak, juga sumbangan kepada Man United, jadi saya tidak sabar untuk bekerja dengannya.”

Bekas pengurus United Louis van Gaal menasihatkan Ten Hag supaya tidak mengambil tugas di Old Trafford dengan menyifatkan The Reds sebagai ‘kelab komersial’.

Ten Hag, bagaimanapun, berkata ia bukan ‘risiko’ untuk dia berpindah ke kelab Manchester itu dan dia yakin dia boleh berjaya di kelab itu.

“Datang [ke] Manchester United bukan satu risiko untuk saya,” kata Ten Hag.

“Kelab ini mempunyai sejarah yang hebat, mari kita buat masa depan yang hebat. Saya komited 100%. Saya pasti kita boleh melakukannya.”

Share Post:

Related Posts