by klasikko in
Premier League

Dengan jendela perpindahan yang semakin hampir berakhir, bos Manchester United, Erik ten Hag telah memberitahu wartawan bahawa dia merasakan tidak mungkin terdapat pembelian tambahan.

Selepas permulaan perlahan pada jendela perpindahan, juara 20 kali liga itu berjaya menemui empat pemain baharu setakat ini, Tyrell Malacia, Christian Eriksen, Lisandro Martinez dan Casemiro.

Antony juga akan menjadi sebahagian Red Devils, tertakluk kepada permohonan perubatan dan visanya.

Manakala, Martin Dubravka akan menjadi penjaga gol nombor dua United dengan pengumuman dijangka akan berlaku dalam waktu terdekat.

Terdapat juga banyak spekulasi musim panas ini sama ada Ronaldo akan kekal di Old Trafford ataupun tidak selepas didedahkan bahawa pemain berusia 37 tahun itu tidak berpuas hati di Manchester.

Wan-Bissaka, yang kehilangan tempat permulaannya kepada Diego Dalot juga telah dikaitkan dengan perpindahan keluar, dengan bekas kelab Crystal Palace antara calon sesuai.

Menjelang perlawanan menentang Leicester City, ten Hag telah mengesahkan Wan-Bissaka akan kekal di kelab itu dan dia percaya bahawa Ronaldo akan mengikuti langkah yang sama.

“Aaron akan kekal. Skuad ini kita akan pergi dari September hingga minimum Januari depan,” jelas ten Hag kepada wartawan.

“Ya sudah tentu. Kami memerlukan pemain yang berkualiti. Kami memerlukan lebih banyak lagi untuk menampung semua perlawanan dan mengekalkan konsistensi, itulah yang kami perjuangkan.”

Memandangkan kedudukannya yang besar dalam permainan, tidak mungkin hierarki United mahu mengesahkan apa-apa selain pemain berusia 37 tahun itu kekal dengan kelab itu.

Sebarang jenis kenyataan yang bertentangan dengan ini akan menyaksikan nilai komersial Red Devils semakin menjunam.

Sebagai contoh, kepulangan Ronaldo lebih 12 bulan lalu menyaksikan nilai pasaran saham kelab itu melonjak sebanyak £212juta seperti yang dilaporkan oleh Mirror.

Ia adalah adil untuk mengandaikan bahawa perkara sebaliknya akan berlaku dengan pemergiannya.

Share Post:

Related Posts