by Azhan Mohi in
Premier League

Erik ten Hag mengkritik pemain Manchester United, menyifatkan prestasi mereka dalam kekalahan 4-0 menentang Brentford sebagai ‘sampah’.

Pengurus Belanda itu terpaksa meminta maaf kepada penyokong kelab itu hanya dua perlawanan dalam tempoh perkhidmatannya berikutan kekalahan yang meletakkan United di tangga tercorot selepas satu lagi aksi buruk.

United melepaskan empat gol dalam 35 minit pertama perlawanan Liga buat kali pertama, manakala Ten Hag menjadi pengurus Red Devils pertama yang tewas dalam dua perlawanan pertama dalam satu abad.

Diminta untuk menjelaskan aksi separuh pertama, bekas bos Ajax itu berkata: “Ia agak jelas ia adalah sampah ia buruk dan kami memerlukan standard yang lebih tinggi daripada itu dan ia jelas.

“Saya boleh mengemukakan beberapa perkara tetapi itu kelihatan seperti alasan. Dan itu tidak ada di bahagian atas yang perlu kami sampaikan dan kami tidak lakukan.

“Kami perlu mengubah itu agak jelas kami perlu memulakan dengan lebih baik kedua-dua perlawanan kami harus berpegang pada rancangan dan dari permulaan pertama kami perlu menghidupkan dan itulah yang kami tidak lakukan.

“Anda memulakan permainan dan anda membuat kesilapan individu tetapi anda memastikan satu kesilapan boleh berlaku tetapi kesilapan kedua, ketiga tidak boleh diterima. Pemain mesti tahu itu.

“Tekanan sentiasa ada saya tahu bahawa saya perlu menganalisis dan mencari penyelesaian, itu tugas saya.”

Dalam temu bual seterusnya, Ten Hag menegaskan bahawa pemain yang perlu bertanggungjawab atas kekalahan itu sambil mendakwa dia terkejut dengan kekalahan memalukan itu.

Erik ten Hag telah memohon hierarki Manchester United untuk membenarkannya menandatangani pemain baharu selepas Red Devils dimalukan oleh Brentford pada perlawanan itu.

Dia berkata: “Sukar bagi saya dan satu kejutan. Pasukan perlu memikul tanggungjawab dan saya kasihan kepada peminat, kami mengecewakan mereka.

“Kami memerlukan pemain baharu dan pemain berkualiti. Kami akan melakukan segala-galanya untuk meyakinkan mereka untuk datang.”

Share Post:

Related Posts