by klasikko in
Premier League

Jamie Carragher dan Gary Neville telah dituduh ‘menyoal siasat’ pengurus Manchester United, Erik ten Hag dalam wawancara Sky Sports.

Sky Sports telah mengeluarkan coretan 90 saat temubual panjang dengan bos United itu yang akan dikeluarkan menjelang pertembungan dengan Liverpool.

Tetapi dalam klip yang dikongsikan oleh Sky Sports, Carragher dan Neville mempersoalkan Ten Hag yang menandatangani Lisandro Martinez dan pengendalian situasi Cristiano Ronaldo.

Berikut ialah soalan yang ditanya dalam klip itu dan jawapan Ten Hag.

Neville: “Mengapakah pemain Brentford mahu menang lebih daripada pemain Manchester United?”
Ten Hag: “Ia perlu berubah. Mereka melantik saya untuk mengubahnya.”

Carragher: “Pemain yang kamu bawa sebagai bek tengah, Lisandro Martinez, kedua-dua pasukan yang kamu lawan sekarang telah menyasarkannya dengan lebih banyak bola tinggi.”
Ten Hag: “Data menunjukkan dia lebih mendominasi.”

Carragher: “Apakah sebab kamu membawanya keluar pada waktu?”
Ten Hag: “Jika berpeluang, saya mahu menggantikan 11 pemain lain juga.”

Neville: “Kita mesti bercakap tentang rekrut baru. Maklumlah, dari luar ia nampak seperti huru hara. Mesti kamu berasa kecewa?”
Ten Hag: “Kami mahu mempunyai pemain yang sesuai dan bukannya calang-calang pemain.”

Neville: “Adakah kamu mempunyai keyakinan bahawa ada pemain yang sesuai dalam tempoh sepuluh hari, dua minggu akan datang?
Ten Hag: “Saya mempunyai keyakinan, pasti.”

Carragher: “Jadi semua pemain yang kamu bawa ke Manchester United, semua pemain yang dikaitkan dengan Manchester United sekarang, adakah itu bergantung pada diri sendiri atau adakah itu keputusan kelab?”
Ten Hag: “Ia adalah keputusan bersama-sama.”

Neville: “Salah seorang pemain terhebat sepanjang zaman menyiarkan di media sosial bahawa dia akan memberitahu perkara sebenar dalam masa dua minggu. Bagaimanakah ia membantu kamu ? Bagaimanakah ia membantu pemain di bilik persalinan?
Ten Hag: “Saya tidak tahu apa yang dia mahu capai dengan itu.”

Carragher: “Jika kamu mempunyai pemain yang tidak mahu berada di sini, bolehkah ia bukan satu kenyataan untuk kamu, sebagai pengurus untuk berkata, okey, kelab perlu memindahkannya? Jika dia tidak mahu berada di sini.”
Ten Hag: “Bukan itu yang dia beritahu kami.”

Pujian diberikan pada Ten Hag kerana sanggup ditemu duga walaupun tidak menjangka Carragher dan Neville mengajukan soalan bertubi-tubi kepadanya.

Bos dari Belanda itu menanganinya dengan baik untuk berlaku adil kepadanya.

Dia akan terdesak untuk membuatkan pasukan United bangkit daripada kekalahan berturut-turut menentang Brighton dan Brentford ketika Liverpool berkunjung ke Old Trafford.

Share Post:

Related Posts