by Azhan Mohi in
Premier League

Cristiano Ronaldo akan berada dalam skuad Manchester United untuk pertembungan Europa League pada Khamis menentang FC Sheriff.

Ronaldo digugurkan untuk pertembungan Sabtu menentang Chelsea selepas enggan masuk dari bangku simpanan pada pertengahan minggu menentang Tottenham – meninggalkan bangku simpanan dan menuju ke terowong sebelum sepenuh masa.

Tetapi selepas diasingkan sebentar, pemain berusia 37 tahun itu kembali menjalani latihan minggu ini dan dipersoalkan untuk bermula di Old Trafford esok[hari ini].

“Cristiano akan berada dalam skuad esok[hari ini],” Erik ten Hag memberitahu sidang akhbar pada Khamis.

“Ia tidak sukar [keadaan Ronaldo]. Kami berkata segala-galanya, menjawab semua soalan. Dia keluar untuk satu perlawanan dan kini kembali.

“Kami mempunyai perlawanan penting esok, kami mahu mendahului kumpulan.”

Sementara itu, Ten Hag mengesahkan Raphael Varane tidak akan beraksi dalam perlawanan United menjelang Piala Dunia.

Bekas bintang Real Madrid itu mengalami kecederaan pada separuh masa kedua keputusan seri 1-1 di Stamford Bridge dan menahan air mata ketika dia keluar dari padang selepas dikeluarkan menggunakan pengusung.

Walaupun pertahanan itu kelihatan takut yang paling teruk pada mulanya, laporan dari Perancis awal minggu ini melaporkan Varane berdepan tiga minggu di luar padang – mengekalkan harapannya untuk bersaing dalam Piala Dunia musim sejuk ini bersama Les Blues.

Bercakap mengenai pertahanannya, Ten Hag berkata dia akan terlepas aksi United dalam enam perlawanan sebelum rehat Piala Dunia.

Dan sementara kakitangan perubatan kelab itu masih memantau kecederaan itu, bos United itu berharap dia akan cergas untuk memainkan peranannya dalam kempen Perancis di Qatar.

“Rapha Varane tiada [dalam skuad]. Dia akan terkeluar sehingga Piala Dunia,” kata Ten Hag, sebelum menambah peluang Piala Dunianya: “Saya rasa begitu, tetapi prognosisnya adalah kita perlu melihat bagaimana ia berkembang.”

Sementara itu, Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka dan Donny van de Beek sedang bersaing untuk beraksi dalam perlawanan terakhir kumpulan untuk United.

“Mereka sedang dalam latihan. Harry, Donny, Aaron semua berlatih sebagai persediaan untuk esok[hari ini], kata ten Hag. “Selepas latihan saya akan membuat keputusan.”

Sementara itu, Anthony Martial masih tidak dapat bermain selepas kecederaan terbarunya.

Share Post:

Related Posts