by klasikko in
Lain Lain

Karier Dele Alli di Besiktas mencecah satu lagi mata rendah malam tadi selepas pemain pinjaman Everton itu digantikan dalam masa 30 minit dengan ejekan dari penonton.

Besiktas beraksi di halaman sendiri kepada pasukan divisyen tiga, Sanliurfa SK pada pusingan kelima Piala Turki dan ketinggalan 2-0 dalam masa 15 minit.

Pengurus Senol Gunes tidak membuang masa membuat dua pertukaran pada minit ke-29, salah satunya ialah mengeluarkan Alli untuk Gedson Fernandes.

Alli bergegas keluar dari padang sambil dicemari ejekan dan laungan boo yang kuat di Vodafone Park.

Dia hanya memerhati dari bangku simpanan ketika pasukannya menjaringkan empat gol dalam masa 18 minit babak kedua untuk menang 4-2 sekaligus mara ke pusingan seterusnya.

Adegan malam tadi memaparkan satu lagi persembahan hambar untuk Alli sejak meninggalkan Merseyside ke Istanbul pada musim panas.

Pemain berusia 26 tahun itu mengambil keputusan untuk berpindah ke luar negara dalam usaha untuk menghidupkan semula karier yang pernah gemilang selepas tidak disenangi di bawah pengurus Toffees, Frank Lampard.

Selepas permulaan positif dalam kehidupan di Turki, pemain tengah itu gagal meniru pengaruh yang sama seperti zamannya di Tottenham Hotspur.

Share Post:

Related Posts