by klasikko in
Premier League

Penyerang AC Milan, Rafael Leão telah dikaitkan dengan perpindahan dari kelab Itali itu sejak beberapa bulan kebelakangan ini.

Pemain itu telah dikaitkan dengan beberapa kelab Premier League dan Chelsea dilaporkan berminat untuk mendapatkan khidmatnya.

Pemain muda Portugal itu mempunyai kontrak dengan kelab Itali itu sehingga musim panas 2024 dan Milan masih belum dapat bersetuju dengan penyambungan kontrak.

Menurut laporan dari MilanNews, Chelsea bersedia menawarkan kepada Rossoneri sejumlah €100 juta untuk pemain berusia 23 tahun itu pada akhir musim ini.

Tambahan pula, mereka bersedia untuk menawarkan pemain itu kontrak besar untuk meyakinkannya berpindah ke Stamford Bridge.

Chelsea sangat memerlukan barisan serangan dan Leao akan menjadi pencetus sensasi untuk mereka.

Pemain berusia 23 tahun itu sudah pun menjadi antara penyerang muda yang paling menjanjikan di Eropah dan dia mungkin akan bertambah baik dengan pengalaman serta minit permainan.

Dia mempunyai ciri-ciri fizikal dan teknikal untuk berjaya dalam bola sepak Inggeris, dan dia boleh mengubah Chelsea untuk baki musim ini.

Pemain berusia 23 tahun itu telah menjadi pemain utama Milan, membantu mereka memenangi kejuaraan liga musim lalu dan dia juga berada dalam prestasi yang baik musim ini.

Leao telah menjaringkan sembilan gol dan 10 bantuan dalam semua pertandingan untuk kelab dan negara.

Dia mampu membuktikan untuk menjadi pemain jangka panjang yang berkualiti untuk Chelsea jika mereka berjaya mendapatkan khidmatnya.

Share Post:

Related Posts