by Azhan Mohi in
Premier League

Kakitangan Arsenal dan Aston Villa terlibat dalam pertengkaran hebat pada peringkat penutup kemenangan 4-2 The Gunners di Villa Park pada hari Sabtu.

Jurulatih dan penganalisis pasukan utama Arsenal Miguel Molina dan penganalisis Villa, Victor Manas dan Jaime Arias perlu dipisahkan di kawasan akhbar selepas pasangan Villa itu tidak berpuas hati dengan keraian Molina selepas gol sendiri Emiliano Martinez pada minit ketiga masa kecederaan.

Molina kemudiannya telah dikeluarkan dari kawasan akhbar bersama Arias dan Manas, yang bekerja di Arsenal semasa pemerintahan Unai Emery, kedua-duanya berang dengan jurulatih Sepanyol itu.

Susulan gol sendiri Martinez yang meletakkan Arsenal 3-2 di depan, Gabriel Martinelli kemudian menjaringkan serangan balas untuk melengkapkan kemenangan 4-2 untuk The Gunners untuk meletakkan mereka kembali di tempat teratas Liga.

Apabila ditanya mengenai insiden itu, Mikel Arteta berkata selepas perlawanan: “Seperti apa-apa yang berlaku di tempat penonton, kami akan melihatnya dan menanganinya dan mengambil tindakan jika perlu.”

Apabila ditanya mengenai kejadian itu, Emery berkata: “Tidak, saya tidak melihatnya tetapi saya akan bertanya mengenainya.”

Menggambarkan insiden di Villa Park, wartawan Ashley Preece memberitahu Birmingham Live: “Ia berlaku sejurus selepas gol sendiri Martinez ketika Arsenal menjadikan kedudukan 3-2 pada masa kecederaan.

“Victor Manas mengamuk, begitu juga Jaime Arias. Jelas sekali jurulatih Villa tidak berpuas hati dengan cara Molina meraikannya dan ia menjadi sangat panas. Molina telah dibuang oleh pelayan Villa Park tepat di atas kotak akhbar di Trinity Road Stand.

“Molina menjerit ke arah Arias, yang ditahan. Manas tidak berpuas hati. Ia adalah satu pergaduhan besar-besaran.”

Share Post:

Related Posts