by klasikko in
Premier League

Pra-musim Chelsea berakhir dengan sempurna bagi meningkatkan persiapan untuk kempen Premier League yang akan bermula minggu depan.

The Blues meraih kemenangan selesa 3-1 ke atas Udinese hasil jaringan N’Golo Kante, Mason Mount dan jaringan pembukaan daripada pemain baharu Raheem Sterling.

Dalam ramai-ramai pemain, Kante yang mula mengorak langkah bagi melepaskan rembatan untuk menghasilkan gol pertama perlawanan.

Sterling kemudian menjaringkan gol pertamanya daripada apa yang peminat harapkan bersama warna biru Chelsea yang terkenal.

Kesilapan Edouard Mendy menyebabkan pintu terbuka luas untuk pasukan Itali itu merapati jurang, namun Mount muncul untuk menyukarkan tugas mereka untuk sekurang-kuranya seri.

Sudah tentu banyak lagi perlu diperbaiki, tetapi keputusan itu tetap memberangsangkan untuk Thomas Tuchel dan anak buahnya.

Gol Sterling telah menjadi tajuk utama, dengan ramai yang berharap lebih daripada bintang Inggeris itu akan bermain di Stamford Bridge.

Sementara Sterling menunjukkan tanda-tanda yang baik, prestasi rakan barunya iaitu Kalidou Koulibaly benar-benar membuat penyokong setia Chelsea tersenyum.

Bek tengah raksasa itu menunjukkan mengapa Chelsea begitu terdesak untuk mendapatkan khidmatnya sebagai pengganti Antonio Rudiger dengan persembahan cemerlang.

Sejak perlawanan bermula, pemain Senegal itu kelihatan tenang dan yakin dengan melakukan beberapa terjahan penting sambil menunjukkan nilainya yang besar dengan bola di kakinya.

Chelsea mungkin telah mendapatkan salah pembelian musim panas yang berbaloi.

Perlu diingatkan ia hanyalah perlawanan persahabatan pra-musim dan pemain baharu itu akan diuji apabila berlangsungnya EPL nanti.

Apa yang kita lihat setakat ini menunjukkan Koulibaly adalah salah seorang pertahanan yang terbaik di liga Inggeris.

Share Post:

Related Posts