by klasikko in
Premier League

Gabriel Jesus berpotensi untuk menjadi pemain terbaik Premier League 2022/2023.

Sering dipinggirkan sepanjang lima tahun di Manchester City, dia jarang mendapat peluang untuk menyinar dalam kesebelasan utama.

Jesus kini memiliki peluang besar untuk menjadikan dirinya sebagai wira baru Arsenal.

Gunners sangat aktif dalam pasaran perpindahan musim panas ini dengan Fábio Vieira, Matt Turner, Marquinhos dan Oleksandr Zinchenko semuanya tiba di Stadium Emirates.

Bagaimanapun, tidak dapat dinafikan bahawa kedatangan Jesus telah menarik perhatian yang mewakili pengganti Pierre-Emerick Aubameyang dan Alexandre Lacazette yang tidak konsisten.

Bukan sahaja mempamerkan 19 gol daripada 56 penampilan untuk Brazil pada usia 25 tahun, malah Jesus mempunyai pengalaman di EPL dengan mencatatkan 159 penampilan, 58 gol dan 29 bantuan.

Secara hakikatnya, dia telah mengungguli 4 kejuaraan liga bersama Citizens dan terdapat beribu alasan bahawa Jesus akan berjaya di utara London.

Oleh itu, tidak mengejutkan melihat Jesus telah menonjolkan diri dalam kempen pra-musim penuh sensasi Arsenal yang membawa kemenangan ke atas Nurnberg, Everton dan Orlando City.

Keputusan yang paling mengagumkan adalah semalam apabila Arsenal membenam Chelsea 4-0 di Stadium Camping World di Orlando, Florida.

Jesus menjaringkan gol ke-4 pra-musim dan membuka jaringan menentang pencabar terdekat Gunners di London.

Martin Odegaard, Bukayo Saka dan Albert Sambi Lokonga masing-masing menambah kedukaan The Blues di Amerika Syarikat.

Bukan sahaja penyudah satu lawan satu daripada Jesus yang menggembirakan penonton, namun persembahannya secara menyeluruh terbukti dia layak merangkul anugerah Man of the Match.

Mudah untuk mengetahui sebabnya dengan menonton sorotan individu Jesus yang memecah belahkan tembok Chelsea dengan hantaran, peralihan dan cara menggeleceknya.

Penyokong Arsenal kagum menonton semula aksi berkelas dunia dari Jesus yang membelah pertahanan lawan dan membuktikan pembelian berbaloi pada musim panas.

Share Post:

Related Posts