by klasikko in
Premier League

Heung Min-Son berkata dia berasa bertanggungjawab terhadap pemecatan Tottenham Antonio Conte yang meninggalkan kelab itu di bawah masalah besar.

Conte telah dipecat oleh Tottenham pada hujung minggu lalu, mengakhiri apa yang dilihat ramai sebagai hubungan yang sangat toksik antara pengurus dan kelab.

Penghujung era Conte di Tottenham semakin hampir selepas Spurs mendahului 3-1 menentang pasukan tercorot Liga Perdana, Southampton untuk seri 3-3 pada 18 Mac.

Bos dari Itali itu menyelar pemain dan kelab dalam sidang akhbar selepas tamat perlawanan itu.

Pemergian Conte meninggalkan Spurs dalam kedudukan yang sangat janggal berhubung memerlukan nama baharu di tepi padang.

Cristian Stellini mengambil alih sementara pasukan sehingga akhir musim dan Son baru-baru ini menyatakan bahawa dia berasa bertanggungjawab terhadap pemecatan Conte.

“Sebagai pemain, saya benar-benar minta maaf ,” kata pemain Korea Selatan itu selepas negaranya tewas 2-1 dalam perlawanan persahabatan di tangan Uruguay.

“Dia seorang jurulatih bertaraf dunia dan kami melalui perjalanan yang hebat bersama-sama. Saya sepatutnya bermain lebih baik.

“Saya rasa bertanggungjawab atas pemergiannya kerana saya tidak banyak membantu kelab.”

Son hanya menjaringkan enam gol liga musim ini, tetapi adalah sukar untuk menyalahkan dirinya sendiri atas pemergian Conte.

Semua perancangan oleh pengurus Itali itu di St. Mary’s dilihat tidak memihak kepadanya dan ia masih perlu dilihat di manakah karier jurulatih berusia 53 tahun itu akan berakhir seterusnya.

Share Post:

Related Posts