by klasikko in
Premier League

Ole Gunnar Solskjaer pernah mencadangkan penyerang Manchester City, Erling Haaland kepada Manchester United semasa dia bermain untuk Molde.

Solskjaer adalah pengurus kelab Norway, Molde ketika Haaland memulakan kariernya sebagai pemain muda yang berbakat.

Haaland pantas berpindah ke RB Salzburg, sebelum menyertai Borussia Dortmund dan kemudian Manchester City.

Tetapi kariernya mungkin akan menuju ke arah yang berbeza jika Manchester United mengambil nasihat daripada salah seorang bekas pemain mereka.

“Dia telah bersama kami selama tujuh atau lapan bulan, dia berlatih sangat keras dan dia telah menjadi sebahagian daripada skuad.

“Saya berjalan untuk berjumpa dengan Solskjaer yang merupakan pengurus Molde, dan saya berkata, ‘Kamu perlu menghubungi Manchester United” kata bekas peninjau Molde, John Vik.

Molde difahamkan bahawa mereka bergelut untuk mengekalkan penyerang muda itu, sementara begitu aktif mencari kelab besar sambil menerima wang sebanyak mungkin.

“Ole bersetuju dengan segala-galanya. ‘Saya akan membuat panggilan telefon’.

“Dia berkata, ‘mereka perlu mendengar tentang budak ini’. Kami mempunyai kenalan di United,” tambah Vik.

Malangnya untuk Manchester United, mereka tidak membuat keputusan untuk mengejar Haaland yang kini berkembang maju di Man City.

Haaland kini antara pemain muda paling berharga di dunia, jadi Red Devils pasti menyesal kerana tidak mendengar nasihat bekas pemain mereka.

Share Post:

Related Posts