by klasikko in
Piala Dunia

Pemain yang disegani di Argentina, Sergio Aguero berkongsi klip lucu sewaktu pengalaman penerbangannya ke Qatar yang dipenuhi penumpang dalam kalangan peminat Brazil.

Aguero memandang ke arah kamera dengan air muka berkerut di kala penyokong pasukan samba berpesta dalam perjalanan ke Timur Tengah untuk Piala Dunia 2022.

Brazil dan Argentina adalah negara pilihan untuk menjulang Piala Dunia di Qatar musim sejuk ini.

Tidak mustahil jika kedua-dua negara itu bersaing dalam aksi separuh akhir jika perjalanan mereka dalam kejohanan berlangsung seperti apa yang diharapkan.

Aguero mengumpul 101 kaps untuk La Albiceleste, menjaringkan 41 gol dan beraksi dalam tiga kejohanan Piala Dunia terakhir.

Dia jelas tidak berpuas hati apabila sekumpulan rakyat Brazil turut menyertainya dalam penerbangan ke Qatar, menggaru kepalanya ketika dram dan nyanyian dilaungkan.

Pemain berusia 34 tahun itu kelihatan tidak selesa dalam persiapan penerbangan selama 14 jam ke negara teluk jika dia benar-benar menaiki kapal terbang dari Brazil.

Dia dijangka akan berada di Stadium Ikonik Lusail yang berkapasiti 80,000 minggu depan untuk menonton Lionel Messi memulakan kempen Piala Dunia terakhirnya menentang Arab Saudi dalam Kumpulan C.

April lalu, Aguero mendedahkan bahawa Messi dan Scaloni telah memujuknya bagi menyertai kakitangan kejurulatihan Argentina untuk Piala Dunia.

Bagaimanapun, ikon Manchester City itu menjelaskan bahawa dia mahu pergi ke Qatar untuk bergembira dan bukannya bertugas sejurus selepas menamatkan kerjayanya sebagai pemain kerana sakit jantung.

Dia memberitahu ESPN : “Ada tawaran untuk menjadi sebahagian daripada kakitangan Argentina pada saya.

“Saya bercakap dengan Chiqui [Claudio Tapia, presiden Persatuan Bola Sepak Argentina] dan saya menjelaskan alasan saya untuk menikmati masa lapang.

“Saya akan pergi ke Qatar tetapi sebagai seorang peminat.

Share Post:

Related Posts