by Azhan Mohi in
Premier League

Thomas Tuchel telah memberi amaran kepada pemilik bersama Chelsea, Todd Boehly bahawa kelab itu mesti membuat pembelian yang lebih penting pada musim panas ini atau mereka ‘tiada peluang’ untuk bersaing dalam Liga musim depan.

Raheem Sterling menyertai The Blues dalam perjanjian £50 juta semalam, menjadikannya pemain utama pertama Boehly di Stamford Bridge.

Tetapi The Blues telah kecewa dalam percubaan untuk mendapatkan Cristiano Ronaldo, Raphinha, Ousmane Dembele dan Matthijs de Ligt.

Chelsea berharap untuk menandatangani Kalidou Koulibaly dari Napoli tetapi Tuchel mahu lebih banyak tambahan untuk menampung kehilangan Antonio Rudiger dan Andreas Christensen, manakala Cesar Azpilicueta juga mungkin akan pergi.

Dan Tuchel berkata kelab itu mesti terus menandatangani pemain berkualiti tinggi pada musim panas ini atau mereka menghadapi ‘tiada peluang’ untuk bersaing dengan enam pesaing terbaik mereka musim depan.

“Pertaruhannya tinggi dan kami bersaing bukan sahaja menentang pasukan terbaik yang pernah bermain dalam Liga tetapi juga jurulatih terbaik,” kata Tuchel.

“Kami kembali daripada sekatan, kami datang daripada kehilangan pemain berkualiti tinggi, pemain utama, kami adalah kelab dalam peralihan, dalam peralihan pemilikan, kami ketinggalan dalam perlumbaan perpindahan dan kami ketinggalan dalam jadual. Jadi kita ada perkara yang perlu diperbaiki.

“Menandatangani Raheem menunjukkan apa yang kami mampu lakukan, ia menunjukkan cita-cita kelab dan pemilikan dan ia bagus kerana kami semua di sini untuk menang dan bersaing.

“Kami suka bersaing dan kami suka cabaran di bahagian paling atas. Untuk itu kami memerlukan pembelian pemain baru yang berkualiti atau sebaliknya tiada peluang.”

Bekas pemain Chelsea, Nathan Ake menjadi sasaran The Blues, dengan Manchester City bersedia mendengar tawaran dalam lingkungan £45 juta untuk pemain Belanda itu.

Ake berminat untuk kembali ke Stamford Bridge dan syarat peribadi tidak akan menjadi isu, dengan syarat bayaran boleh dipersetujui.

Share Post:

Related Posts