by Azhan Mohi in
Premier League

Axel Tuanzebe telah meninggalkan jelajah Manchester United untuk kembali ke England untuk menyelesaikan ‘isu peribadi kecil’.

Pemain pertahanan itu terlepas kemenangan 4-0 United ke atas Liverpool di Bangkok pada hari Selasa dengan sedikit kecederaan tetapi dia berharap untuk bermain menentang Melbourne Victory pada hari Jumaat supaya dia boleh menarik perhatian pengurus baharu Erik ten Hag.

Bagaimanapun, pemain pertahanan itu – yang menghabiskan musim lalu secara pinjaman di Napoli – telah kembali ke UK untuk menangani isu peribadi.

United telah memanggil pemain muda Will Fish untuk menggantikan Tuanzebe dan pemain remaja itu akan menyertai seluruh skuad di Australia.

Phil Jones tidak dinamakan dalam skuad jelajah supaya dia boleh kekal di UK untuk mengikuti program latihan peribadi, manakala Harry Maguire juga cedera.

Ini bermakna Alex Telles telah digunakan menjadi pertahanan tengah untuk separuh masa kedua menentang Liverpool, tanpa kehadiran pertahanan tengah keempat.

Victor Lindelof dan Raphael Varane memulakan perlawanan, dengan Eric Bailly bergandingan dengan Telles selepas rehat.

Fish masih belum membuat penampilan sulung pasukan pertamanya

United berminat dengan Lisandro Martinez dari Ajax dan pengejaran mereka mungkin semakin pantas sekarang memandangkan masalah mereka di bahagian tengah pertahanan.

Gergasi Belanda itu mahukan £46 juta untuk pemain Argentina itu dan mereka menolak tawaran terakhir United, iaitu sekitar £38 juta dengan tambahan £5 juta.

Christian Eriksen dijangka menjalani pemeriksaan perubatan yang ketat dengan kelab itu minggu ini dan boleh terbang keluar untuk bertemu rakan sepasukan baharunya di Australia.

Pemain Denmark itu telah menolak Brentford dan Tottenham untuk menyertai United.

Share Post:

Related Posts