by klasikko in
Eredivisie

Bos PSV, Ruud van Nistelrooy berkata dia tidak akan menghalang Cody Gakpo sekiranya bekas kelabnya datang untuk mendapatkan penyerang itu pada Januari.

Bos Red Devils, Erik ten Hag telah mencadangkan bahawa Manchester United akan cuba menandatangani penyerang pada musim sejuk, berikutan pemergian Cristiano Ronaldo semasa Piala Dunia.

United telah dikaitkan dengan Gakpo sejak sekian lama dan jurulatih Belanda mereka mungkin sangat berpengaruh dalam sebarang perjanjian yang dilakukan.

Pemain berusia 23 tahun itu menjalani musim yang sangat mengagumkan di Belanda, bermain 24 perlawanan dengan PSV dan menyumbang dengan 13 gol dan 17 assist.

Itu telah disusuli dengan kempen Piala Dunia yang mengagumkan dan telah menyebabkan Van Nistelrooy menyatakan bahawa Gakpo layak menerima apa sahaja yang tawaran kepadanya.

Dia juga tidak akan menghalang sebarang kemungkinan pintu keluar dari Eredivisie.

Bercakap mengenai pemain muda itu kepada Voetbal International, Van Nistelrooy berkata: “Sungguh mengagumkan bagaimana dia menyerlahkan dirinya [di Piala Dunia].

“Saya seronok menontonnya dan dia berhak mendapat ini kerana cara dia berkelakuan, bagaimana dia terus bekerja dan terus beraksi.

“Saya dapat membantunya dari dekat dan itu membuatkan saya bangga. Kemudian saya akan memberikannya jalannya apabila ia datang.”

Bekas bintang Man United itu meneruskan dengan bercakap tentang perpindahan dari PSV: “Jika saya mempunyai pilihan, saya lebih gemar pada musim panas, tetapi boleh juga sekarang.

“Kita hanya menunggu masanya, jadi mustahil untuk mengatakan tidak.”

Share Post:

Related Posts