by Azhan Mohi in
Premier League

Roy Keane telah menutup perbincangan mengenai kebangkitan semula Manchester United dan masih ‘tidak yakin’ dengan pasukan Erik ten Hag.

United telah memenangi keempat-empat perlawanan mereka dalam semua pertandingan sejak musim dimulakan semula berikutan berakhirnya Piala Dunia di Qatar – dan tidak melepaskan sebarang gol sebelum pertembungan Piala FA menentang Everton – malah ada yang memberi tip kepada pasukan Ten Hag untuk meraih gelaran.

United hanya kalah satu daripada 16 perlawanan kompetitif terakhir mereka dan kelihatan pasukan yang berbeza sejak pengurus Belanda itu tiba di Old Trafford pada musim panas.

Mereka kini berada di tempat keempat dalam Liga dengan jumlah mata yang sama dengan Newcastle di tempat ketiga (35) dan akan bergerak di atas Magpies jika mereka memenangi permainan mereka dalam tangan.

United juga hanya empat mata di belakang pasukan di tempat kedua Manchester City dan sembilan mata di belakang pendahulu Arsenal ketika mereka bersiap sedia untuk menentang pasukan Pep Guardiola pada 14 Januari.

Tetapi legenda United, Keane telah mengenepikan cakap-cakap mengenai kebangkitan semula United ketika dia memberitahu ITV: “Mereka berada dalam prestasi yang baik dan mereka tidak tewas baru-baru ini tetapi mereka tidak bermain dengan sesiapa pun.

I feel like I’m watching Strictly’ – Brutal Roy Keane slams cocky Brazil dancing in World Cup goal-fest vs South Korea

“Mereka mempunyai Man City yang akan datang dalam beberapa minggu dan Arsenal sudah tentu, tetapi saya masih tidak yakin, saya fikir masalah masih ada di bahagian belakang, saya tidak yakin dengan penjaga gol [David de Gea].

“Mereka jelas lebih baik daripada tahun lepas yang tidak sukar, situasi Ronaldo telah dibersihkan yang saya pasti akan membantu keadaan, tetapi sekali lagi saya fikir mereka mempunyai beberapa permainan yang selesa untuk bereksperimen.”

Keane bercakap menjelang pertembungan Piala FA pusingan ketiga United menentang Everton dan kritikannya terhadap De Gea agak tepat pada masanya, dengan penjaga gol itu membuat kesilapan pada separuh masa pertama yang membawa kepada gol untuk Toffees.

Pemain Everton, Neal Maupay cuba melakukan hantaran dari sudut sempit dan pemain Sepanyol itu dengan tidak jelas membiarkan bola melalui kakinya, membiarkan Conor Coady untuk menerkam ketika United dibolosi buat kali pertama sejak November.

Share Post:

Related Posts