by klasikko in
Premier League

Cristiano Ronaldo tidak menyapa dan berjabat tangan dengan Gary Neville semasa sesi pemanas badan Manchester United bertemu West Ham United.

Pemain berusia 37 tahun tersebut menyambut bekas rakan sepasukan, Louis Saha sebelum kemenangan 1-0 ke atas The Hammers di Old Trafford.

Ronaldo juga sempat berborak sebentar bersama bekas pemain tengah Liverpool, Jamie Redknapp ketika dia berlari keluar bersama skuad United yang lain untuk memanaskan badan.

Bagaimanapun, Ronaldo benar-benar membidas Neville dan tidak menyapa bekas pertahanan United itu, yang pernah mengkritik tingkah lakunya.

Pemenang Ballon d’Or lima kali itu hanya memandang Neville dari jauh sebelum berlari ke dalam kawasan permainan sebagai persediaan untuk pertemuan pasukannya dengan West Ham.

Selepas diabaikan oleh Ronaldo, Neville berkata: “Kami terkeluar daripada senarai kad Krismas, bukan?”

Ia adalah insiden yang sama seperti yang berlaku pada bulan Ogos, apabila Ronaldo menyambut kedua-dua Roy Keane dan Neville sebelum pertembungan United dengan Liverpool tapi tidak dengan Jamie Carragher.

Legenda Liverpool itu tidak dipedulikan oleh Ronaldo pada hari itu dan dia memberikan respons yang sinis di media sosial kepada Neville.

Carragher menulis di Twitter : “Selamat datang ke kelab diabaikan Ronaldo @GNev2.”

Neville hanya membalas dengan emoji ketawa dan berjabat tangan.

Ronaldo telah menjadi tajuk utama atas sebab yang betul dan salah dalam beberapa minggu kebelakangan ini, tetapi kembali ke kesebelasan utama dalam Premier League buat kali pertama dalam tiga perlawanan menentang West Ham.

Share Post:

Related Posts