by klasikko in
Piala Dunia

Legenda Barcelona, ​​Ronaldinho mendakwa Lionel Messi boleh terus bermain sehingga usianya 50 tahun menjelang perlawanan akhir Piala Dunia.

Messi akan mempunyai satu lagi peluang untuk menjuarai Piala Dunia hujung minggu ini apabila Argentina menentang juara bertahan, Perancis dalam perlawanan akhir di Qatar.

Pemain berusia 35 tahun itu sudah menyatakan bahawa perlawanan final akan menjadi perlawanan terakhirnya untuk Argentina dan dia tidak akan bermain di Piala Dunia 2024.

Dia belum membuat keputusan mengenai masa depan di pentas antarabangsa yang terdekat.

Dia masih boleh bermain di Copa America pada 2024, yang disandang oleh Argentina.

Sementara itu, mengenai kerjaya kelabnya, kontraknya bersama PSG akan tamat pada Jun dengan kelab Perancis itu berminat untuk melanjutkannya namun Messi masih belum membuat keputusan.

Jika dia memilih untuk berhijrah dari Paris, terdapat pilihan yang tersedia di MLS dengan Inter Miami sangat rapat dikaitkan dengan perpindahan.

Ketika spekulasi berterusan mengenai kerjaya antarabangsa dan kelabnya, bekas rakan sepasukannya dan legenda Brazil Ronaldinho telah mendakwa bahawa Messi boleh terus bermain sehingga dia berusia 50 tahun jika dia mahu.

Dalam temu bual dengan outlet Perancis L’equipe (melalui Marca), beliau berkata:

“Ini adalah Piala Dunia terakhirnya, saya yakin dia kembali ke pasukan kebangsaan

dan dia akan melakukan segala yang mungkin untuk memenanginya.”

“Pada pendapat saya, dia boleh bermain sehingga umurnya 50 tahun, kerana dia mempunyai kualiti yang tidak dimiliki oleh orang lain.”

Messi dikatakan akan membuat keputusan mengenai masa depan di PSG selepas piala dunia kerana tumpuan kini adalah untuk memenangi satu-satunya trofi yang belum dimenanginya.

Ramai berpendapat bahawa kemenangan menentang Perancis akan mengukuhkan kedudukannya sebagai pemain yang terhebat di dunia.

Dia bersedia untuk bercuti selepas final Piala Dunia dan tidak akan kembali berlatih sehingga awal Januari.

Share Post:

Related Posts