by Azhan Mohi in
Premier League

Brendan Rodgers mendakwa Youri Tielemans mahu masa depannya diselesaikan dengan cepat selepas minat Arsenal untuk menandatangani pemain tengah Leicester City itu.

Pemain antarabangsa Belgium itu telah memasuki tahun terakhir kontraknya dan telah menyatakan kepada Leicester City bahawa dia mahu meninggalkan kelab musim panas ini.

The Foxes telah terbuka untuk menjual pemain tengah itu dengan bayaran dalam lingkungan £30 juta.

Tielemans berada dalam senarai pendek Arsenal dengan Mikel Arteta mempertimbangkan pilihan untuk menandatangani seorang lagi pemain tengah tengah baharu sebelum tamat jendela.

Tetapi The Gunners masih belum membuat tawaran untuk pemain berusia 25 tahun itu.

“Ada kemungkinan itu tetapi belum ada apa-apa untuknya, kami belum mempunyai sebarang tawaran kepada kelab mengenainya,” kata Rodgers ketika ditanya mengenai prospek Tielemans meninggalkan kelab.

“Sudah tentu ia berada di dalam fikiran, senario macam-macam, tetapi dia juga tidak mahu apa-apa berlarutan.”

Rodgers juga menegaskan bahawa Chelsea harus mencari pemain lain selepas menyasarkan perjanjian untuk Wesley Fofana.

“Tidak, dia bukan untuk dijual,” kata Rodgers.

“Apabila kami melihatnya dia telah membuat 17 permulaan liga. Semua orang melihatnya ketika itu tetapi dia datang ke sini, benar-benar berkembang dan berkembang, bukan hanya sebagai pemain tetapi sebagai seorang lelaki muda.

“Dia sangat menghormati kelab, saya tidak ragu-ragu bahawa pada masa depan dia akan berada di peringkat [tertinggi] tetapi dia sangat selesa, dia berasa baik di sini.

“Dia mempunyai hubungan yang baik dengan rakan sepasukannya yang penting dan tidak syak lagi dia akan menyertai peringkat itu. Tetapi buat masa ini dia ada di sini, dia sedang berkembang dan seperti yang saya katakan dia bukan untuk dijual.

“Dia mungkin mendapat peluang untuk memasukkan dirinya dalam skuad Perancis untuk Piala Dunia dan untuk itu ia mengenai bermain, jadi saya cukup tenang mengenainya. Saya telah berbual panjang dengannya.

“Dia tidak boleh menghentikan spekulasi tetapi dia sangat menumpukan pada kerjanya di sini dan sangat fokus pada perkembangannya.”

Share Post:

Related Posts