by klasikko in
Premier League

Bos Belgium, Roberto Martinez telah menerangkan situasi semasa Romelu Lukaku.

Penyerang Chelsea itu dikaitkan dengan perpindahan keluar dari Stamford Bridge hanya setahun selepas kepulangan yang melibatkan sejumlah wang besar dari Inter Milan.

Pemain Belgium itu bermula dengan cemerlang bersama Chelsea, tetapi kemudian bergelut untuk mengekalkan posisinya di bawah Thomas Tuchel.

Beliau kini dikaitkan semula dengan penghijrahan kembali ke Inter pada musim panas ini.

Sama ada perjanjian itu akan berlaku masih belum diketahui, dengan desas-desus semakin tersebar meluas mengenai keadaannya sejak kebelakangan ini.

Tidak diketahui sama ada Chelsea akan membenarkan pemergiannya atau sama ada mereka akan terus bersabar.

Apa yang boleh kita rumuskan adalah semuanya bergantung kepada pengganti yang boleh mereka perolehi.

Dalam waktu yang sama, bos Belgium Martinez telah menyuarakan pendapatnya tentang situasi itu dengan menjelaskan apa yang sebenarnya Lukaku mahu.

“Dia mahu menjadi pemain yang penting dan bergembira dengan bola sepak.

“Saya pasti keputusan yang dilakukannya pada musim panas ini adalah tepat,” kata Martinez.

“Di Belgium, kami agak santai dengan situasi Romelu.

“Saya tahu ia adalah topik yang besar, tetapi pada masa ini dia cuba pulih daripada kecederaan dan itu sahaja perkara yang ada dalam fikirannya.

“Jika dia kekal di Chelsea, ia adalah atas sebab yang betul dan jika dia berundur, itu kerana semua orang menghormati keputusannya.

“Romelu adalah pemain yang sangat saya kenali. Saya menguruskannya di peringkat kelab (di Everton) pada usia yang sangat muda.

“Dia berusia 19 tahun dan mempunyai kedudukan yang sangat berbeza daripada sekarang. Kini dia seorang pemain yang sangat matang dan sangat jelas apa yang dia mahukan.”

Lukaku berada di bawah kontrak sehingga 2026 setelah menyertai Chelsea dengan harga sekitar £85 juta.

Share Post:

Related Posts