by Azhan Mohi in
Premier League

Tidak ramai penyerang yang lebih baik daripada Reece James tetapi bek sayap Chelsea yang pulih telah membuka peluang kepada tiga lawan paling sukar yang pernah dihadapinya sepanjang kariernya.

Tetapi untuk kecederaan yang malang, James tidak terlepas untuk penerbangan ke Qatar walaupun memainkan peranan penting dalam kempen Piala Dunia untuk England.

Pemain berusia 22 tahun itu mengalami kerosakan ligamen lutut semasa kemenangan Chelsea ke atas AC Milan pada Oktober dan gagal pulih tepat pada masanya untuk tersedia untuk pemilihan.

Semasa kedua-dua kemenangan menentang juara Serie A semasa, James mendedahkan dalam soal jawab Twitter bahawa dia kagum dengan pemain sayap Portugal Rafael Leao, yang Chelsea sendiri telah menunjukkan minat kepadanya.

James menyebut bintang itu dengan nafas yang sama seperti Real Madrid Vinicius Jr dan bekas bintang Liverpool, Sadio Mane.

Leao membalas pujian James dengan ucapan terima kasih dan kedua-duanya tidak lama lagi barangkali boleh beraksi bersama di Stamford Bridge.

Bercakap mengenai situasi kontraknya yang rumit di Milan awal minggu ini, pemain berusia 23 tahun itu berkata: “Saya akan bercakap dengan AC Milan [sekali lagi] mengenai situasi kontrak saya sebaik sahaja Piala Dunia berakhir.

“Kami mengadakan pertemuan positif dengan [pengarah teknikal] Paolo Maldini sebelum Piala Dunia, ia adalah pertemuan yang bagus – kami akan memasukkan butiran selepas rehat.”

Pengarah sukan AC Milan Frederic Massara memberi amaran kepada Chelsea dan United bulan lalu: “Kami yakin untuk mencapai persetujuan dengan Rafael Leao dan melanjutkan kontraknya.

“Kami akan cuba mencari penyelesaian untuk meneruskan dengan Rafa untuk masa yang lama.”

Bercakap mengenai percubaan Chelsea untuk mendapatkan Leao pada musim panas, pengarah teknikal AC Milan Paolo Maldini berkata: “Rafa tahu bahawa untuk menjadi lebih kuat daripada sekarang penyelesaiannya ialah kekal bersama kami.

“Tawaran bertulis rasmi Chelsea tidak sampai tetapi pada tahap tidak formal ia tiba. Sudah tentu, ia ditolak.”

Share Post:

Related Posts