by Azhan Mohi in
Premier League

Bintang Chelsea, Reece James telah mendedahkan bahawa dia ‘benci’ tingkap perpindahan.

Bek kanan berusia 23 tahun itu, yang datang melalui akademi The Blues, telah terlepas sebahagian besar kempen 2022-23 kerana kecederaan lutut.

Kelabnya Chelsea telah membelanjakan lebih £600 juta untuk pemain sejak musim panas dengan pemilik baharu Todd Boehly mengeluarkan wang tunai selepas menggantikan Roman Abramovich.

Kelab London barat itu membelanjakan sekitar £300 juta pada jendela perpindahan Januari sahaja, memecahkan rekod perpindahan Britain untuk menandatangani Enzo Fernandez dalam perjanjian £106.8 juta daripada Benfica.

Tidak lupa mereka juga menandatangani pemain antarabangsa Ukraine, Mykhailo Mudryk dengan harga £88.5 juta.

Chelsea membawa masuk sejumlah lapan pemain pada Januari – tujuh dalam perjanjian tetap – serta Joao Felix secara pinjaman daripada Atletico Madrid, dengan The Blues membayar £10 juta untuk perkhidmatannya selama enam bulan.

Seorang pemain yang mereka putuskan untuk ditandatangani ialah Malo Gusto berusia 19 tahun dari Lyon, yang telah dipinjamkan semula ke kelab Perancis itu dan dijangka memberi saingan untuk James di bek kanan musim depan.

James, bercakap kepada Sky Sports pada hari Isnin, telah mendedahkan bahawa dia bukan peminat jendela perpindahan.

“Tingkap perpindahan adalah salah satu kebencian terbesar saya,’ katanya. “Tempoh Januari sentiasa sibuk dengan banyak perlawanan dan kemudian anda mempunyai bunyi perpindahan.

“Semuanya terlalu banyak dalam satu bulan, saya tidak begitu mendengar banyak… ia adalah bulan yang gila.”

Dia menambah: ‘”aya cukup seronok bermain dengan pemain baharu, anda tidak tahu apa yang diharapkan daripada mereka

“Mereka semua datang dari tempat yang berbeza di seluruh dunia, pasukan yang berbeza, dan mereka semua di sini untuk membantu pada penghujung hari. Lebih cepat mereka boleh menyelesaikan lebih cepat mereka boleh membantu.”

Chelsea bergelut secara besar-besaran musim ini dengan pasukan Graham Potter di tempat kesembilan dalam carta Liga dan 10 mata di belakang empat teratas.

Tetapi James yakin mereka boleh menjadi ‘salah satu pasukan pasukan di dunia’ sebaik sahaja pemain baharu mereka berjaya masuk.

Share Post:

Related Posts