by Azhan Mohi in
Premier League

Marcus Rashford menjangkakan perubahan identiti untuk Manchester United di bawah Erik ten Hag dan percaya ia akan menjadi jelas untuk melihatnya dengan cepat.

Pemain United sedang bersiap sedia untuk jelajah pramusim mereka yang membawa mereka ke Thailand, di mana mereka menentang Liverpool di Bangkok pada 12 Julai, sebelum ke Australia untuk perlawanan di Melbourne dan Perth.

Pengurus baharu itu akan bekerja keras untuk melaksanakan gaya permainannya dalam pasukan yang kelihatan tidak mempunyai struktur, idea dan keyakinan musim lalu di bawah Ole Gunnar Solskjaer dan Ralf Rangnick.

Ia adalah tugas yang besar untuk Ten Hag dalam tugas pertamanya dalam bola sepak Inggeris, tetapi Rashford menganggap dia akan membuat impak yang pantas dan ia akan menjadi jelas untuk dilihat oleh semua orang.

“Pada awal pramusim, anda mahu meningkatkan tahap kecergasan anda,” kata Rashford. “[Anda mahu] kembali kepada bagaimana rasanya bermain di Liga Perdana.

“Apabila pasukan menukar identitinya dan mengubah tujuan bola sepak, ia akan menjadi agak jelas untuk dilihat. Saya fikir anda akan dapat melihatnya.”

Rashford tidak sabar untuk kembali ke jenis pramusim yang dia biasakan sebelum pandemik dan percaya ia akan menjadi masa yang baik untuk skuad itu menjalin dan membina semangat berpasukan di bawah pengurus baharu mereka.

“Kami semua seronok pergi dan menghabiskan masa itu bersama,” kata pemain antarabangsa England itu. “Berada di luar rumah untuk sekian lama, ia [pasukan] seperti keluarga kecil anda.

“Ia akan menjadi perasaan yang baik. Kami tidak dapat melakukan perjalanan kerana Covid, dan ini adalah sesuatu yang kami terlepas.

“Ia sentiasa menjadi sebahagian besar daripada pramusim kami jadi ia menyeronokkan untuk dapat pergi ke tempat itu lagi.”

Share Post:

Related Posts