by klasikko in
Premier League

Musim 2021/22 adalah musim yang sangat sukar buat Marcus Rashford.

Selepas terlepas sepakan penalti dalam kekalahan final England EURO 2020 kepada Itali di Wembley, Rashford benar-benar merudum dalam jersi Manchester United.

Pemain berusia 24 tahun itu hanya turun dalam 31 penampilan di semua pertandingan serta hanya menyumbang lima gol.

Bagi pemain yang mempunyai bakat semula jadi Rashford yang tidak boleh dipertikaikan, itu tidak cukup bagus.

Ramai yang telah mencadangkan sejak 12 bulan yang lalu atau supaya ia mungkin menguntungkan kedua-dua pihak jika Rashford berpindah ke tempat lain.

Sebenarnya pemain muda itu telah menyatakan dengan jelas bahawa dia mahu berjuang untuk memikat hati pengurus baharu Erik ten Hag.

Destinasi paling mungkin untuk Rashford ialah Paris Saint-Germain.

Menurut The Independent, PSG telah pun menghubungi ejen Rashford mengenai kemungkinan perpindahan musim panas ini.

Akhbar itu juga menyatakan bahawa pihak Christophe Galtier sedang mengintainya sebagai pengganti jangka panjang untuk Lionel Messi.

PSG bimbang Messi akan pergi pada penghujung musim apabila kontrak dua tahunnya tamat dan mahu mempunyai pengganti sesuai di Ligue 1.

Semua orang tidak menyangka melihat Rashford tidak mempamerkan prestasi yang diharapkan akan disebut sebagai pengganti Messi di sebuah kelab gergasi Eropah.

Pakar bola sepak Perancis, Julien Laurens menyatakan di Twitter bahawa penyerang serba boleh itu mengejar “cabaran baharu”, tetapi juga mengingatkan orang ramai tentang situasi kontraknya sekarang.

Rashford secara teknikalnya hanya mempunyai baki setahun dalam perjanjiannya, tetapi United mempunyai pilihan untuk melanjutkannya setahun lagi, jadi pada dasarnya dia mempunyai dua tahun lagi.

Ini bermakna dia tidak akan dilepaskan dengan mudah, terutamanya memandangkan dia masih berusia 24 tahun.

Wang tidak pernah menjadi isu untuk PSG seperti sebelum ini.

Share Post:

Related Posts