by Azhan Mohi in
Premier League

Marcus Rashford telah mendedahkan dia digugurkan oleh Erik ten Hag kerana lewat ke perjumpaan pasukan selepas kemenangan 1-0 Manchester United ke atas Wolves pada hari Sabtu.

Pemain berusia 25 tahun itu secara mengejutkan dinamakan sebagai pemain simpanan untuk lawatan United ke Wolves sebelum Ten Hag mendedahkan sebelum sepak mula bahawa penyerang itu berada di bangku simpanan kerana isu ‘disiplin dalaman’.

Rashford dibawa masuk pada separuh masa dan berjaya menjaringkan gol kemenangan ketika berbaki 14 minit untuk memastikan kemenangan penting buat United, yang meletakkan mereka di tempat keempat dalam carta Liga.

Bercakap selepas perlawanan, Rashford menegaskan bahawa dia berminat untuk bergerak pantas selepas ditegur oleh Ten Hag.

“Jelas sekali, ia adalah peraturan pasukan dan ia adalah kesilapan yang boleh berlaku,” kata Rashford kepada BT Sport.

“Saya jelas kecewa tidak bermain [dari awal] tetapi saya faham keputusan itu, akhirnya, saya gembira kami berjaya memenangi perlawanan itu.

“Saya fikir kita boleh membuat garisan di bawahnya dan teruskan.”

Apabila ditanya sebab khusus mengapa dia digugurkan, Rashford berkata: “Saya agak lewat untuk mesyuarat.

“Saya tidur dalam, terlebih tidur, ia boleh berlaku.”

Rashford juga percaya kemenangan menentang Wolves menunjukkan petanda jelas kemajuan United di bawah kendalian Ten Hag.

“Saya rasa saya berada di tempat yang baik. Saya hanya gembira dengan cara kami berkembang,” kata Rashford.

“Pada masa lalu kami boleh kehilangan permainan itu dengan mudah, atau pasti serinya.

“Walaupun dengan menjaringkan satu gol, mereka memberi banyak tekanan kepada kami, kami bertahan dan bertahan dengan baik, David [De Gea] terpaksa melakukan satu penyelamatan hebat pada penghujungnya, dan penyelamatan yang baik daripada sepakan percuma juga.

“Ia perlawanan yang sukar dan kami sentiasa mendapati sukar untuk datang ke sini dan menang tetapi kami berjaya melakukannya hari ini.

“Saya sebut sebelum ini sukar untuk kembali [dari Piala Dunia] kerana mengikut emosi setiap orang berada pada tahap yang berbeza, tahap yang berbeza, tetapi adalah penting bagi kami untuk bersatu dan membantu antara satu sama lain melalui saat yang sukar untuk pemain yang tidak memenangi Piala Dunia, pada asasnya.”

Share Post:

Related Posts