by klasikko in
UEFA Europa League

Raphinha telah mendedahkan betapa dia sangat menyukai jika melihat Casemiro berpindah dari Manchester United ke Barcelona.

Kata-kata pemain sayap itu melalui The Mirror menjelang pertembungan Liga Europa menentang United dan dia memuji rakan senegaranya.

“Saya selalu berkata, saya ingin mempunyai Casemiro dalam pasukan saya.

“Selain pengalamannya dan apa yang telah dicapainya dalam bola sepak, dia juga seorang pemimpin yang hebat, seorang manusia yang hebat.”

Casemiro telah membuat perubahan besar kepada bahagian tengah Manchester United sejak tiba dari Real Madrid pada musim panas dan Raphinha menyentuh perkara yang dia bawa kepada Red Devils.

“Dia berjaya melengkapkan pasukan dengan bola sepak, dengan kualiti yang dia ada, dengan bahagian pertahanan yang dia ada, dia adalah salah seorang pemain tengah terbaik di dunia.”

Raphinha kemudiannya memastikan para wartawan tidak membuat andaian daripada kata-katanya, dengan mengatakan dia lebih gemar meninggalkan pujian mengenai Casemiro setakat itu.

Barcelona dan Man United akan bertemu jam 1.45 awal pagi esok.

Pertembungan itu akan menjadi ujian besar buat skuad kendalian Erik ten Hag dan ia akan memberitahu betapa bagusnya skuad Red Devils berbanding pasukan Eropah yang lain memandangkan Barca berada di puncak La Liga.

Share Post:

Related Posts