by klasikko in
Premier League

Bekas pengurus sementara Manchester United, Ralf Rangnick telah menamakan enam sasaran perpindahan yang cuba dikejar sepanjang tempohnya di kelab itu.

United melantik jurulatih Jerman itu pada 29 November 2021, berikutan pemecatan Ole Gunnar Solskjaer.

Peranan beliau sebagai pengurus sementara bermula sehingga akhir musim sementara mencari alternatif yang sesuai untuk mengambil alih peranan tetap, yang kemudiannya akan diberikan kepada Erik ten Hag.

Sepanjang pemerintahan Rangnick, Red Devils menyimpulkan rekod jumlah kutipan mata terburuk dalam sejarah mereka.

United mengalami kekalahan berat 4-0 kepada Liverpool, serta 4-0 kepada Brighton & Hove Albion.

Rangnick meninggalkan kelab itu pada musim panas, walaupun perjanjian untuknya meneruskan peranan berasingan, kerana dia telah dilantik sebagai ketua jurulatih pasukan kebangsaan Austria.

Tugas itu dianggap terlalu mencabar untuk diteruskan bersama kedudukannya di United, jadi dia dan kelab itu bersetuju untuk membatalkan hasratnya.

Sejak meninggalkan United, Rangnick berkongsi halangan yang ditetapkan oleh pihak lembaga mengenai syarat perpindahan apabila bercakap dengan Christian Falk.

Bekas bos Leipzig itu telah menasihatkan kelab untuk menandatangani pemain seperti Alvaro Morata, Dusan Vlahovic, Christopher Nkunku, Josko Gvardiol, Luis Diaz dan Erling Haaland.

Bagaimanapun, dia mengesahkan: “Kelab itu menolak perpindahan musim sejuk.”

Pada jendela pertama Ten Hag di Manchester, dia telah menguatkan skuad dengan penambahan Christian Eriksen, Casemiro, Tyrell Malacia, Lisandro Martinez dan Antony.

Kesemua pemain tersebut telah memainkan peranan penting di United sejak hadir ke Old Trafford.

Share Post:

Related Posts