by Azhan Mohi in
Premier League

Christopher Nkunku tidak terganggu dengan spekulasi yang mengaitkannya dengan perpindahan musim panas ke Chelsea, menurut rakan sepasukannya Andre Silva.

Pemain antarabangsa Perancis itu telah meningkatkan semula kariernya di Bundesliga dengan RB Leipzig telah dianggap lebih daripada keperluan oleh kelab zaman kanak-kanaknya Paris Saint Germain.

Nkunku menjaringkan 35 gol musim lalu dalam semua pertandingan dan telah mencapai angka berganda kali ini ketika dia mengukuhkan lagi reputasinya sebagai salah seorang penyerang muda paling menarik di Eropah.

Ramai pasukan teratas Eropah telah memantau perkembangannya tetapi Chelsea yang dikatakan telah melonjak ke barisan utama dengan mencapai perjanjian pra-kontrak yang akan menyaksikan pemain itu menyertai pada musim panas 2023.

Nkunku mempunyai klausa pelepasan £52.7 juta yang menjadi aktif tahun depan, tetapi Chelsea telah memutuskan untuk membayar lebih daripada yuran itu sekarang untuk mendapatkan perjanjian.

Malah, laporan lanjut memberitahu pemain itu telah pun menjalani pemeriksaan perubatan rahsia di Jerman dengan Chelsea berminat untuk mengelak daripada terlibat dalam perang bidaan dengan pesaing saingan.

Nkunku bersedia untuk menerajui serangan Leipzig menentang Celtic dalam Liga Juara-Juara pada Selasa selepas menjaringkan gol dalam perlawanan terbalik seminggu yang lalu apabila pasukan Jerman itu meraih kemenangan selepas kesilapan Joe Hart.

Ditanya bagaimana rakan sepasukannya mengendalikan spekulasi itu, rakan sepasukan Nkunku Andre Silva menjawab: “Chris bukan rakan sepasukan yang banyak bercakap.

“Saya fikir dia meletakkan semua kerja di atas padang semasa perlawanan atau dalam latihan dan dia mampu melakukan perkara yang datang secara semula jadi dan menjadikannya kelihatan mudah. Chris melakukan yang baik dan kami berharap dia terus melakukannya.”

Silva menikmati satu lagi malam besar Liga Juara-Juara dalam perlawanan terbalik Selasa di Celtic Park dan Portugis itu berkata “Saya menunjukkan sedikit kuasa saya’ dengan menjaringkan dua gol menentang juara Scotland itu minggu lalu dan “Saya berharap untuk menunjukkan lebih banyak lagi” di Glasgow.

“Kami ingin mengulangi apa yang kami lakukan di Leipzig, tetapi kami tahu bahawa ia tidak akan begitu mudah kerana persekitaran di sini dan peminat, tetapi kuncinya adalah untuk menjadi lebih baik daripada mereka dan berwaspada dari minit pertama hingga akhir.”

Share Post:

Related Posts