by klasikko in
Premier League

Rakaman dari pertembungan Manchester United dengan Tottenham Hotspur menunjukkan detik Cristiano Ronaldo enggan digantikan ke dalam permainan.

Video yang disiarkan memberikan pandangan yang lebih dekat saat Ronaldo memutuskan untuk masuk ke dalam bilik persalinan lebih awal.

Ronaldo hanya memerhati di tepi padang ketika United mendahului perlawanan 2-0 ke atas pasukan Antonio Conte.

Erik ten Hag dilihat memberi arahan kepada Ronaldo, sebelum pemain berusia 37 tahun itu mengibaskan jari dan menggelengkan kepalanya sebagai jawapan kepada bosnya itu.

Dia kemudian kelihatan mengatakan sesuatu sambil menggelengkan kepalanya ke arah Ten Hag.

Kapten Portugal itu kemudian bergerak dari tempatnya di bangku simpanan untuk menonton minit terakhir permainan sambil bersalaman dengan rakan sepasukan, Jadon Sancho dan Casemiro ketika mereka keluar dari padang. 

Tidak lama selepas itu, Ronaldo berjalan pantas ke dalam terowong Old Trafford.

Ten Hag tegas dengan pendiriannya dengan memberi pengajaran kepada Ronaldo supaya tiada pemain boleh mempamerkan tingkah laku yang sama.

Penyerang veteran itu diketepikan daripada perlawanan Red Devils menentang Chelsea minggu lalu dan terpaksa berlatih bersendirian serta berpisah dengan rakan sepasukannya.

Perkara itu telah diselesaikan dan Ronaldo telah kembali ke latihan pasukan utama. Dia sedang bersiap sedia untuk beraksi dalam saingan Liga Europa awal pagi esok.

Share Post:

Related Posts