by klasikko in
Premier League

Pemain tengah Real Madrid, Casemiro nampaknya berada di ambang perpindahan £59.5 juta ke Manchester United.

Peminat Red Devils sedang heboh mengenai ketibaannya terutamanya selepas menyiarkan semula rakaman tural James Milner yang dikasari dalam aksi Liga Juara-Juara pada 2021.

Skuad bimbingan Erik ten Hag kini menduduki tangga tercorot Premier League selepas memulakan kempen mereka dengan 2 kekalahan.

Tumbang 4-0 menentang Brentford hujung minggu lalu amat memalukan, dengan United kelihatan kurang komitmen serta keinginan untuk menyokong satu sama lain.

United bersedia untuk membawa masuk pemain tengah pertahanan yang agresif yang tidak pernah berundur daripada cabaran, Casemiro dan mempunyai lima kejayaan UCL.

Casemiro juga sangat berminat untuk melihat rakan sepasukannya bertempur kerana Milner mengetahui sifat agresifnya pada suku akhir Liga Juara-Juara beberapa musim lalu.

Liverpool ketinggalan 3-1 menuju ke perlawanan separuh kahir menentang Los Blancos di Anfield.

Ketika itu, The Reds mahu membuat permulaan pantas untuk meningkatkan peluang mereka meraih kebangkitan semula yang luar biasa.

Namun, dalam cubaan untuk menetapkan tempo malam itu, Milner menyerang Karim Benzema dengan asakan merbahaya, di mana dia bernasib baik kerana tidak dilayangkan kad merah.

Hebatnya, Milner langsung tidak diberi amaran kerana terjahan keras ke atas bintang Perancis itu.

Beberapa pemain Real termasuklah Casemiro, marah kerana Milner tidak dihukum.

Pemain Brazil itu tidak mengambil masa yang lama untuk membalas dendam kepada Benzema dengan cara yang tegas.

Casemiro dijangka menyertai United sebelum bertemu Liverpool di Old Trafford dalam perlawanan EPL pada awal pagi Selasa.

Bagaimanapun, pihak pengurusan Old Trafford diberitahu bahawa “tiada peluang” pemain itu dapat membuat penampilan sulung kerana masih memerlukan visa dan pelepasan.

Peminat United tidak dapat melihatnya berbaju merah dengan secepat mungkin, tetapi mungkin ada sedikit keraguan bahawa Casemiro adalah pemain yang diperlukan oleh kelab sekarang.

Sekiranya perjanjian itu berjalan seperti yang dijangkakan, kepulangan Casemiro ke Anfield mungkin akan berlaku pada awal Mac apabila United bertandang ke Merseyside.

Jangan terkejut jika terdapat perbalahan sekiranya Milner dan Casemiro bertembung sesama sendiri dalam perlawanan itu.

Share Post:

Related Posts