by Azhan Mohi in
Premier League

Andre Onana akan menyebabkan Manchester United kehilangan lebih banyak mata berbanding David de Gea, menurut Richard Keys.

United memilih untuk menggantikan De Gea pada musim panas, dengan pemain Sepanyol itu meninggalkan Old Trafford secara percuma apabila kontraknya tamat pada akhir Jun.

Onana menyertai United dalam perjanjian £47.2 juta daripada Inter dan akan menjadi penjaga gol pilihan pertama Erik ten Hag untuk kempen Liga baharu mereka, yang bermula di tempat sendiri menentang Wolves pada petang Isnin.

Tetapi Keys dan hos bersama beIN Sportsnya, Andy Gray percaya Onana bukanlah peningkatan pada De Gea untuk United.

“Saya rasa penjaga gol baharu itu akan kehilangan mereka sebanyak mata seperti yang digunakan De Gea untuk menyelamatkan mereka,” kata Keys.

“Adakah apa yang Andre Onana berikan kepada anda, dengan memotong bola ke dada penyerang tengah akan memenangi perlawanan bola sepak?”

“Tidak!”

Gray kemudian berkata: ‘Saya tidak akan bersetuju dengan itu. Bolehkah saya memberitahu anda sesuatu tentang penjaga gol? Adakah apa yang Andre Onana berikan kepada anda, okey, dia bagus dengan bola sepak, dia boleh menurunkannya, menghantar bola sejauh 50 ela ke dada penyerang tengah, adakah itu akan memenangi perlawanan bola sepak?”

Keys kemudian menjawab: “Tidak.”

Gray kemudian bertanya: “Terima kasih. Adakah apa yang David de Gea lakukan selama lima tahun akan memenangi perlawanan bola sepak anda?”

Keys menjawab: “Ya.”

Gray menambah: “Betul. Ini adalah hujah saya sepenuhnya. Saya faham trend ini kerana mempunyai penjaga gol bola sepak.”

Share Post:

Related Posts